Гроші, які нібито «йдуть за пацієнтом», насправді йдуть незрозуміло куди, – сімейний лікар

Гроші, які нібито «йдуть за пацієнтом», насправді йдуть незрозуміло куди, – сімейний лікар

Декларації, які оголошує МОЗ, сьогодні зовсім не в’яжуться з реальністю, яка є на місцях.

Велика кількість законів, що ухвалюються людьми, абсолютно відірваними від первинної ланки медицини, взагалі не в’яжуться з реальністю. Таку думку висловив сімейний лікар Руслан Добровольський у програмі «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK.

«Сімейних лікарів зараз не вистачає, тому ажіотаж із підписанням декларацій буде великий. Але ті декларації, які оголошує МОЗ, сьогодні зовсім не в’яжуться з реальністю, яка є на місцях. Натомість ті гроші, які нібито «йдуть за пацієнтом», насправді йдуть незрозуміло куди», – зауважив Руслан Добровольський.

Медик пояснив, що тепер працюватиме директор Консультативно-діагностичного центру зі своїм штатом і директор Центру первинної допомоги – зі своїм штатом.

«Серед двох адміністративних штатів отримувати кошти може тільки директор Центру первинної допомоги, бо тільки він є юридичною особою на первинному рівні. Тобто те, що гроші йтимуть до лікаря, є абсолютною дурницею», – підкреслив сімейний лікар.

Також медик зазначив, що міністерство відмовляється спілкуватися з лікарями та сприймати бодай якісь пропозиції та прохання.

«Наша Асоціація сімейної медицини Києва та Київської області, яка об’єднує близько 400 лікарів, написала лист з пропозиціями до МОЗ. Але, на жаль, міністерство не захотіло його читати. Велика кількість законів, що приймаються людьми, які абсолютно відірвані від первинної ланки медицини, взагалі не в'яжуться з реальністю», – констатував Руслан Добровольський.

Похожие материалы