Переможець конкурсу на посаду Держсекертаря МОЗ Наталія Шолойко: Я не вказала в декларації дані про чоловіка, бо він був у відрядженні (ВІДЕО)

Переможець конкурсу на посаду Держсекертаря МОЗ Наталія Шолойко: Я не вказала в декларації дані про чоловіка, бо він був у відрядженні (ВІДЕО)

У відповідь на запитання, чому в декларації не вказаний дохід чоловіка, пані Шолойко відповіла, що "не стребувала даних чоловіка, оскільки він був у відрядженні". А також додала: "Я їх допишу".

Переможець конкурсу на посаду Держсекертаря МОЗ України Наталія Шолойко забула вказати в декларації, хто її чоловік Олександр Хейломський та чим він займається.

Хейломський – бізнес-партнер та заступник Любові Вишневської, Голови Правління державного заводу "Індар", а фірми родини Хейломських фігурують в кримінальному провадженні щодо розтрати коштів "Індару" в особливо великих розмірах.

Це відео зі співбесіди пані Шолойко оприлюднили журналісти проекту "СХЕМИ: Корупція в деталях". Співбесіда на посаду керівника Держлікслужби Ураїни проводилась у вересні 2016 року. Тоді перемогла Наталія Гудзь. Тепер ця ж комісія не побачила проблеми в конфлікті бізнес-інтересів, віддавши Шолойко перемогу в боротьбі за місце Держсекретаря МОЗ.

У відповідь на запитання, чи мають члени сім'ї Наталії Шолойко стосунок до інсулінового заводу "Індар" та чому в декларації не вказаний дохід чоловіка, пані Шолойко відповіла, що "не стребувала даних чоловіка, оскільки він був у відрядженні". А також додала: "Я їх допишу". Ось таке ставлення до подання інформації про доходи.

Кримінальне провадження СБУ щодо трьох членів сім'ї Хейломських: "СБУ: топ-менеджмент заводу "Індар" вкрав півмільярда гривень на виробництві інсуліну". Серед фігурантів чоловік Наталії Шолойко Олександр Хейломський, свекор Борис Хейломський та донька (або падчерка) Тетяна Хейломська.

Про особисті бізнес-інтереси Любові Вишневської та використання інсулінового заводу "Індар" для виводу коштів на приватні фірми можна прочитати в нашому розслідуванні "Офшорні схеми: навіщо керівництву інсулінового заводу "Індар" аж п'ять підприємств-клонів?".

Про зв'язок Вишневської із Леонідом Черновецьким та продаж його бізнес-партнерам третини заводу "Індар" читайте в ексклюзивному розслідуванні "Продаж акцій заводу "Індар": коріння грузинських інвестицій ведуть до екс-мера Києва Леоніда Черновецького".

Досі незрозумілою залишається позиція в.о. Міністра Уляни Супрун: вона відкрито обурена перемогою Шолойко в конкурсі на посаду Держсекертаря МОЗ, проте незадовго до цього МОЗ України погодило кандидатуру Шолойко на посаду заступника директора Державного експертного центру з реєстрації, відповідального за реєстрацію всіх ліків в Україні, у тому числі і препаратів заводу "Індар".

Важливо й інше: журналісти проекту СХЕМИ стверджують, що рішення про переможців конкурсів на посаду очільника Держлікслужби України та Держсекретаря МОЗ приймала одна й та ж комісія. Якщо ця комісія допустила такі кричущі порушення при виборі Держсекретаря МОЗ, то чи таким уже прозорим був попередній конкурс, за результатами якого Держлікслужбу України очолила Наталія Гудзь?