Олегу Мусію закидають співпрацю з Богатирьовою

Народний депутат, голова підкомітету з питань законодавчого забезпечення охорони громадського здоров'я, санітарного та епідемічного благополуччя населення Василь Пазиняк звинувачує очільника МОЗ Олега Мусія у потуранні корупціонерам Раїси...

Народний депутат, голова підкомітету з питань законодавчого забезпечення охорони громадського здоров'я, санітарного та епідемічного благополуччя населення Василь Пазиняк звинувачує очільника МОЗ Олега Мусія у потуранні корупціонерам Раїси Богатирьової.

«Уже декілька разів, коли Олег Мусій був на засіданні нашого комітету, я ставив йому чітке завдання, як і активісти та медична громадськість, що вже вкотре пікетували МОЗ – він повинен негайно очистити міністерство від кадрів пані Богатирьової, позбутися тієї мафіозної машини. А він нічого не зробив у плані звільнення МОЗу від корупціонерів. Тому дивно сьогодні чути, що він себе представляє ледь не головним борцем з корупцією», – відзначив Пазиняк, передає Укрінформ.

Депутат зазначив, що люди Раїси Богатирьової повинні бути не лише звільнені, а й мають понести відповідальність: «Я, наприклад, не сприймав того, що, прийшовши на свою посаду, Мусій не звільнив одного з начальників департаменту, який уже доходив до нахабності й писав на картках, скільки йому потрібно заплатити. Із такими одіозними кадрами Мусій і почав працювати».

Василь Пазиняк нагадав, що Мусій свого часу мав стосунок до міністерства. За його словами, за часів Богатирьової чинний глава МОЗ очолював громадську Раду при міністерстві.

«Тоді стає зрозуміло, чому він настільки мляво діє. Якщо він був головою, то знав про всі ці злочини і мав діяти як голова, а був бездіяльним», – зазначає народний депутат.

Тому він вважає, що Олег Мусій має прийти на комітет Ради з огляду на зареєстрований проект постанови про його звільнення.

Як відомо, у парламенті тривають консультації щодо зміни частини міністрів. Зокрема, голова фракції «УДАР» Віталій Ковальчук повідомив, що у фракції «дуже багато питань щодо результатів роботи міністра охорони здоров’я».

Похожие материалы