Нардеп Лабунська розказала, за що треба звільнити міністра Мусія

На початку червня 2014 р. позафракційні народні депутати Ажеліка Лабунська та Роман Стаднійчук зареєстрували проект Постанови про звільнення міністра охорони здоров'я України Олега Мусія з займаної посади.

На початку червня 2014 р. позафракційні народні депутати Ажеліка Лабунська та Роман Стаднійчук зареєстрували проект Постанови про звільнення міністра охорони здоров'я України Олега Мусія з займаної посади.

Автор проекту Анжеліка Лабунська переконана, що міністр "нездара, хабарник і випадкова людина в МОЗ, який разом із Миколою Мартиненком хоче забрати Індар". Нардеп надала виданню INSIDER нову редакцію пояснювальної записки до Постанови про звільнення міністра, і стверджує, що там є всі підстави для його звільнення.

Депутати звинувачують Мусія в тому, що він лише погіршив становище в галузі. Депутатська Постанова містить 8 пунктів, за якими міністру пред'явлено претензії.

Серед них:

1) Не впроваджено (навіть не розпочато) жодної реформи.

2) Не проведено вчасно тендерні закупівлі.

3) Не розроблено та не впроваджено системи заходів, спрямованих на подолання схем та проявів корупції в галузі охорони здоров’я, забезпечення транспарентності процедур за участю МОЗу та його установ. Навпаки, міністра звинувачують у тому, що 30,5% (52 млн грн) загального фінансування закупівлі онкопрепаратів спрямовані на закупівлю лише 3 із 36 препаратів, які постачають ″Людмила-Фарм" Олени Миронової та "Укроптпостач" Максима Берегового.

4) Депутатів не влаштовують дії міністра щодо заводу "Індар", що призвели "до перебоїв із постачанням інсуліну".

5) Автори вважають, що через відсутність "стратегічного незнижуваного запасу вакцинних препаратів" є реальна загроза зриву планової імунізації для більш ніж 15 млн населення України.

Окрім невдоволення депутатів, міністра також неодноразово сварив за некомпетентність прем'єр Арсеній Яценюк. Останній раз це було кілька тижнів тому, коли міністр переплутав дані щодо загиблих дітей в АТО із загальною смертністю, розповіли джерела видання в Кабміні.

До того ж Мусія не сприймає середня ланка працівників міністерства, які вважають, що міністр не повинен ганяти людей із самообороною.

Похожие материалы