Урядовий уповноважений по боротьбі з корупцією заявляє, що М. Пасічника призначено без перевірки на корупційність

Поза спиною Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики, без попереднього надання біоргафічної довідки для перевірки на можливу корупційність, 4 червня під час засідання Уряду ухвалено рішення щодо призначення Пасічника Михайла Францовича..

Поза спиною Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики, без попереднього надання біоргафічної довідки для перевірки на можливу корупційність, 4 червня під час засідання Уряду ухвалено рішення щодо призначення Пасічника Михайла Францовича на посаду голови Державної служби України з лікарських засобів.

Про це на сторінці у соціальній мережі заявила сама Урядовий уповноважений по боротьбі з корупцією Тетяна Чорновол. Нагадаємо, Урядовий уповноважений по боротьбі з корупцією, згідно своїх повноважень, не подає претендентів на посади, і не голосує за їх призначення, проте має право дорадчого голосу при обговоренні кандидатури, і може висловити заперечення при наявності доведених фактів корупційності.

"Попереднє місце роботи президент Всеукраїнського громадського об’єднання "Аптечна професійна асоціація України", президент фармацевтичної компанії "Фалбі". Не пройшло й місяця після цього підкилимного призначення, як Урядовому уповноваженому з питань антикорупційної політики почали надходити сигнали, що у Михайла Францовича може бути конфлікт інтересів. Всі ці факти Урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики будуть ретельно досліджені і направлені на перевірку", – пише Т.Чорновол.

Урядовий уповноважений також наголосила, що докази неприпустимості даного призначення у неї вже є, і закликала громадськість, а особливо фармацевтичні підприємства та інші галузі, залежні від посади голови Державної служби України з лікарських засобів, уважно слідкувати за діяльністю М.Пасічника, і повідомляти Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики в разі наявності проявів корупційності.

Похожие материалы