Служба безпеки України не допустила ввезення в Україну партії фальсифікованих лікарських засобів

СБУ попередила ввезення на територію України партії фальсифікованих лікарських препаратів іноземного виробництва, які у подальшому мали реалізовуватись через вітчизняні аптечні заклади.

СБУ попередила ввезення на територію України партії фальсифікованих лікарських препаратів іноземного виробництва, які у подальшому мали реалізовуватись через вітчизняні аптечні заклади.

У серпні ц.р. на території Київської митниці правоохоронці вилучили вантаж, що надійшов із однієї з країн Південної Азії на адресу фармацевтичної компанії, котра є офіційним дистриб’ютором ліків в Україні.

Під час огляду вантажу було встановлено, що вся партія медичних препаратів має ознаки фальсифікату. Зокрема, у вилучених препаратів відсутній сертифікат GMP, котрий підтверджує, що продукція виготовлена відповідно до міжнародних вимог у фармацевтичній промисловості. Також з’ясовано, що «псевдоліки» вироблено на кількох різних заводах, оскільки виявлено розбіжності в адресах виробника, які вказані на етикетках, але не внесені до реєстраційних документів.

У ході проведення санкціонованого обшуку в офісі та складських приміщеннях фармацевтичної фірми-отримувача, розташованих у Києві та Київській області, співробітники СБУ виявили та вилучили чотири найменування лікарських препаратів з ознаками підробки, загальною кількістю 268 тисяч упаковок.

За результатами проведених перевірок, розпорядженням Державної служби України з лікарських засобів від 1 жовтня ц.р. реалізацію, зберігання та застосування чотирьох медпрепаратів іноземного виробництва заборонено.

За фактом незаконного переміщення через державний кордон фальсифікованих лікарських засобів Головним слідчим управлінням СБ України розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.305 Кримінального кодексу України.

Похожие материалы