Держлікслужба: список аптек, які продають заборонені ліки у м.Житомир та Вінницькій області

Державна служба України з лікарських засобів продовжує оприлюднення назв та адрес аптечних закладів, у яких під час перевірок інспекторами Держлікслужби України були виявлені факти реалізації ліків, продаж яких було заборонено.

Державна служба України з лікарських засобів продовжує оприлюднення назв та адрес аптечних закладів, у яких під час перевірок інспекторами Держлікслужби України були виявлені факти реалізації ліків, продаж яких було заборонено.

Зокрема, цього тижня інспектори Держлікслужби України виявили в аптеках м. Житомир та Вінницької області факти реалізації лікарських засобів, обіг яких був заборонений по всій території України.

Знехтували здоров’ям українських пацієнтів аптечні заклади:

  • ТОВ «Писарівська аптека». Адреса: Аптека №1, Вінницька обл., Вінницький р-н, с.Писарівка, вул.Леніна, 106;
  • ФОП В.Г. Адреса: Аптека №1, м.Житомир, вул.Московська, 14.

За результатами перевірок були складені акти про результати перевірки, а на відповідальних осіб буде накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу, передбаченого статтею 188-10 КУпАП.

Інспектори Держлікслужби України проводять постійні перевірки якості лікарських засобів, виявляючи в аптеках та аптечних пунктах ліки, які не мають бути застосовані в процесі лікування – неякісні, незареєстровані або фальсифіковані.

Після встановлення факту, що той чи інший лікарський засіб є неякісним або фальсифікованим, Держлікслужба України одразу вилучає його з обігу. Для цього відповідний припис (розпорядження, документ) у 24 години розсилається електронною поштою на усі територіальні підрозділи. Територіальні органи, в свою чергу, у 24 години повідомляють усі аптечні та лікувальні заклади, що той чи інший препарат необхідно терміново вилучити з обігу, відправивши їх у карантинну зону, або, а разі необхідності – на утилізацію.

Згідно діючого законодавства, ці розпорядження мають беззаперечно виконуватися, адже їх невиконання може нанести шкоду здоров’ю, а можливо, і життю наших громадян.

Проте, на жаль, не всі аптечні заклади виконують приписи Держлікслужби України. Виходячи з корисних мотивів, деякі з них продовжують продаж неякісних або навіть фальсифікованих ліків, не зважаючи на отримання припису Держлікслужби України з вимогою негайно вилучити препарат з обігу.

Держлікслужба України попереджає: намагаючись отримати прибутки від продажу неякісних ліків, несумлінні працівники аптек наражають тим самим на небезпеку вітчизняних пацієнтів. Вони забувають, що основна мета роботи аптечного закладу – надання фармацевтичної послуги, забезпечення громадян якісними та ефективними ліками.

Похожие материалы