Держлікслужба України та EDQM обговорили питання поглиблення співпраці в сфері відстеження ліків в обігу

Державна служба України з лікарських засобів провела двосторонню зустріч з представниками Європейського Директорату з якості лікарських засобів (EDQM)

Державна служба України з лікарських засобів провела двосторонню зустріч з представниками Європейського Директорату з якості лікарських засобів (EDQM), д-р Франсуа Ксав’є-Лері та д-р Ханс Бігальке, стосовно поглиблення співпраці у сфері розробки та запровадження систем відстеження лікарських засобів у рамках реалізації проекту Ради Європи «еТАСТ» та Директиви 2011/62/ЕС від 8 червня 2011 року «Про внесення змін до Директиви 2001/83/ЕС кодексу Співтовариства, пов’язаного з лікарськими засобами для застосування людиною, щодо запобігання надходження у легальну мережу постачання фальсифікованих лікарських засобів».

У ході переговорів було досягнуто домовленості найближчим часом обговорити деталі співпраці Держлікслужби України та EDQM у сфері запровадження систем обліку та відстеження, маркування лікарських засобів спеціальним матричним штрих-кодом, взаємного обміну інформацією між державними органами та операторами ринку: виробниками, дистриб’юторами, аптечними мережами та пацієнтами.

Передбачається, що в перспективі європейська та українська системи обліку та відстеження лікарських засобів в обігу будуть розроблятися та запроваджуватися за однаковими вимогами та технічними характеристиками.

Заступник Голови Держлікслужби України А.Д. Захараш також презентував перспективну архітектуру системи, розробкою якої наразі займається Держлікслужба України. Під час зустрічі особлива увага приділялася питанням безперешкодного обміну даними з Європейським Союзом та головними суб’єктами ринку задля збереження гнучкості та функціональності системи.

Похожие материалы