Микола Азаров: Уряд стимулюватиме виробництво українських ліків

Кабінет Міністрів у рамках реалізації програми активізації розвитку економіки на найближчі два роки стимулюватиме вітчизняне виробництво ліків. Про це заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі 5 березня із основними дистриб'юторами..

Кабінет Міністрів у рамках реалізації програми активізації розвитку економіки на найближчі два роки стимулюватиме вітчизняне виробництво ліків. Про це заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі 5 березня із основними дистриб'юторами лікарських засобів.

"Усе, що ми можемо виробляти у себе, ми повинні виробляти. Протягом найближчих років Уряд стимулюватиме виробництво у нас усіх необхідних препаратів. Зараз Уряд розробляє відповідні заходи, і вони будуть реалізовані", – сказав він.

Микола Азаров констатував, що на сьогодні на фармацевтичному ринку 80% імпортних ліків, і лише 20% – вітчизняних. "Ми хочемо цей відсоток змінити", – наголосив він.

Прем'єр-міністр зауважив, що ринок лікарських препаратів оцінюється у 32 мільярди гривень щорічно. Водночас, за його словами, населення купує ліків на 1,5-2 млрд. грн. неперевіреної якості.

"Наші люди купують приблизно на 1,5-2 мільярда гривень препаратів, які взагалі не використовуються у європейських країнах. Їх клінічна ефективність не доведена", – відзначив Микола Азаров.

Він додав, що Уряд виправить цю ситуацію. «Ми з вами разом повинні навести лад у цій галузі. Наші люди повинні отримувати ефективні препарати за доступними цінами», – наголосив Глава Уряду.

Микола Азаров також поінформував, що продовжується видача ліцензій на імпортні ліки за декларативним принципом і немає черг у аптеках та жодного дефіциту імпортних медичних препаратів.

«Усі, хто подав заявки на видачу ліцензій, їх отримали», – підсумував він.

Похожие материалы