Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України підтримало ліцензування імпорту ліків

Всі члени Об'єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України підтримали норму Закону щодо введення процедури ліцензування імпорту з 01.03.2013 року. Про це говориться у листі ООРММПУ на ім’я Прем’єр-міністра Укра..

Всі члени Об'єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України підтримали норму Закону щодо введення процедури ліцензування імпорту з 01.03.2013 року. Про це говориться у листі ООРММПУ на ім’я Прем’єр-міністра України М.Я.Азарова, підписаному Президентом об'єднання, членом Колегії МОЗ України В.К. Печаєвим.

Як зазначено в документі, учасники обговорення Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо ліцензування імпорту лікарських засобів та визначення терміна «активний фармацевтичний інгредієнт» від 4 липня 2012 року також вважають за необхідне запровадити поетапну імплементацію вимог європейського законодавства ( ст..40, директиви ЄС 2001/83) до Ліцензійних умов провадження ліцензування імпорту лікарських засобів до 01.01.2014 p.

Зокрема, члени ООРММПУ просять організувати видачу ліцензій на імпорт лікарських засобів за заявницьким принципом, за наявності сертифікатів належної виробничої практики та діючої ліцензії на виробництво/оптову торгівлю лікарськими засобами.

Також роботодавці медичної і мікробіологічної промисловості України просять суб'єктам господарювання, що провадитимуть імпорт лікарських засобів, надати термін до 01.01.2014 р., аби привести свою діяльність у відповідність до зазначених ліцензійних умов.

«Крім того, оскільки в ЄС під процедуру ліцензування імпорту лікарських засобів (на теперішній час) підпадають лише готові лікарські засоби, ми підтримуємо норму проекту Закону щодо виключення із сфери ліцензування господарської діяльності з імпорту лікарських засобів активного фармацевтичного інгредієнта (АФІ) та лікарських засобів у формі "in bulk"», – зазначено в листі.

Переглянути лист ООРММПУ

Похожие материалы