Очільник АПАУ: Ліцензійні умови щодо торгівлі ліками онлайн подано до КМУ, але питання, коли уряд розгляне їх

Очільник АПАУ: Ліцензійні умови щодо торгівлі ліками онлайн подано до КМУ, але питання, коли уряд розгляне їх

МОЗ спільно з Держлікслужбою розробили та подали до Уряду проєкт постанови щодо внесення змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту ЛС.

Згідно із проєктом, передбачена діяльність суб’єктів, які проводять оптово-роздрібну торгівлю ЛЗ, щодо реалізації ліків в он-лайн режимі та забезпечення їх постачання кінцевим споживачам. У проєкті прописано, щоб займатися е-реалізацією ліків, ліцензіати повинні відповідати таким вимогам:

  • Мати аптечні заклади;
  • Наявність відповідних приміщень для проведення е-торгівлі ліками;
  • Мати матеріально-технічного оснащення для транспортування і доставки ЛЗ або можливість підписання договорів з операторами поштового зв’язку для цього.

За словами урядника, у проєкті також деталізували вимоги щодо:

  • Веб-сайту, за допомогою якого проводяться он-лайн замовлення ЛЗ;
  • Співробітників аптек, що отримують на формують е-замовлення препаратів;
  • Забезпечення необхідних умов доставки он-лайн замовлення;
  • Надання можливості пацієнтам отримати консультацію в режимі-онлайн.

Володимир Руденко, керівник АПАУ зазначив, що незважаючи на те, що зміні до Ліцензійних умов внесли досить пізно, це все одно є приємною новиною для вітчизняних аптекарів.

«Той факт, що проєкт змін до Ліцензійних умов, хоч із великим запізненням, розроблено не може не радувати українських аптекарів. Але під великим питанням, коли саме Кабмін має розглянути даний проєкт. Маємо надію, що це відбудеться на найближчому засіданні Кабінету міністрів України», – резюмував він.

Похожие материалы