«Фармак» підтвердив відповідність GMP Євразійського економічного союзу

«Фармак» підтвердив відповідність GMP Євразійського економічного союзу

Українська фармацевтична компанія «Фармак» отримала GMP-сертифікат ЄАЕС, необхідний для поставок ліків в країни Союзу: Білорусі, Казахстану, Киргизії та інших.

Інспектування підприємства «Фармак» проходило на початку 2021 року. Представники Республіки Білорусь перевіряли виробничі, складські, лабораторні потужності та функціонування фармацевтичної системи якості. У результаті виробництва готових лікарських засобів компанії отримали сертифікат відповідності вимогам належної виробничої практики (GMP) Євразійського економічного союзу (ЄАЕС).

Наявність Сертифікату ЄАЕС стає необхідною умовою проведення процедур реєстрації/перереєстрації та реалізації ЛЗ на ринках країн-учасниць ЄАЕС (Росія, Білорусь, Казахстан, Киргизія тощо) та дасть змогу скоротити кількість інспектувань, що проводилися локальними регуляторними органами країн-учасниць ЄАЕС.

«Найголовніше для нас – забезпечити споживачів якісними інноваційними ліками. Задля цього ми суворо дотримуємося всіх міжнародних стандартів та вимог до випуску лікарських засобів. Сертифікації від світових інспекцій, які щорічно проходить "Фармак", – гарне тому підтвердження. Зараз ми готуємося до перевірки на відповідність FDA для виходу на ринок США», – зазначив Володимир Костюк, виконавчий директор компанії «Фармак».

Виробництва готових лікарських засобів «Фармак» також сертифіковані європейськими регуляторними органами, що дає змогу реалізовувати продукцію на ринках з особливо жорсткими вимогами до якості та безпечності лікарських засобів.

Також минулого року продукт компанії «Дексаметазон» успішно пройшов прекваліфікацію Всесвітньою організацією охорони здоров’я та включений до переліку ліків із підтвердженою якістю та ефективністю у 2 групах: ВІЛ/СНІД та COVID-19.

За підсумками 2020 року компанія «Фармак» наростила експорт на 40%, відвантаживши продукцію до більш ніж 30 країн регіонів ЄС, Центральної та Південної Америки, СНД, Близького Сходу, Азії та ін. Сьогодні частка експорту в загальній структурі продажів компанії становить 29, 6%.

Похожие материалы