«Дарниця» разом з УКРМЕДСЕРТ створили навчальну програму для спеціалістів фармкомпаній

«Дарниця» разом з УКРМЕДСЕРТ створили навчальну програму для спеціалістів фармкомпаній

Нова освітня програма передбачає розширення використання цифрових технологій в регуляторному процесі та системі фармаконагляду в Україні.

Вже відбувся перший модуль програми «Цифрові технології у фармаконагляді», під час якого директор з регуляторних питань «Дарниці» Олександр Торгун та Уповноважена особа з фармаконагляду В’ячеслав Турок ознайомили з особливостями застосування сучасних цифрових інструментів для збільшення ефективності системи фармаконагляду.

Під час модулю приділили увагу питанням створення сучасної цифрової системи фармаконагляду, викликам, що постають перед нею, аналізу інструментів, які застосовують для автоматизації зазначених процесів. До модуля долучилися керівники та спеціалісти медичних та регуляторних відділів фармконцерну «Дарниця», фахівці з фармаконагляду.

Пан Торгун наголосив, що у галузі охорони здоров’я цифровізація є важливим аспектом. За його словами, «Дарниця» стала однією з перших компаній, яка почала впроваджувати диджиталізацію та створила цифрову платформу для проведення процесу фармнагляду. Він додав, що для України це поки що є рідкісним досвідом, тому компанія разом з Центром УКРМЕДСЕРТ вирішила розробити спеціальну навчальну програму, де б змогла ділитися власним досвідом в цій галузі.

«Для України це поки рідкісний досвід, тому ми спільно навчальним Центром УКРМЕДСЕРТ розробили освітню програму, щоб ділитися практичним досвідом впровадження цифрових систем і таким чином прискорювати позитивні зміни в українській фарміндустрії», – роз’яснив він.

Фахівці «Дарниці» показали колегам більш широкі можливості цифрової системи фармнагляду, яка допомагає оптимізувати та прискорити збір та обробку даних, які надходять з різних джерел, а також вирішити проблему їх раптової втрати. Система також має можливість швидкого збору даних, які містяться в наукових публікаціях та пресі, що дає експертам більш повну картину повідомлень щодо конкретного явища або препарату.

Завдяки цифровій системі фармнагляду, компанія в перспективі зможе успішно виконувати вимоги іноземних регуляторів та посилити безпеку препаратів.

Слід зазначити, що в цьому році фахівці «Дарниці» планують провести 13 лекційних модулів для слухачів навчального Центру УКРМЕДСЕРТ. Наступний захід проходитиме в травні, на ньому планується розглянути практичний досвід впровадження електронного досьє ЛЗ.

Похожие материалы