МОЗ погодило закупівлі ліків за державний кошт на 4,7 млрд грн

МОЗ погодило закупівлі ліків за державний кошт на 4,7 млрд грн

Міністерство охорони здоров'я погодило необхідні документи для початку закупівель лікарських засобів за бюджетні кошти на суму 4,7 млрд гривень.

Заступниця міністар охорони здоров'я Світлана Шаталова повідомила, що МОЗ погодило документи для початку закупівельних процедур лікарських засобів за бюджетними програмами на 4,7 млрд гривень, чиновники протягом тижня після надходження від МЗУ медико-технічних вимог, розглянуло та погодило документи.

Шаталова відзначила, що процедура погодження документів значно пришвидшена, аби не створювати штучних бар'єрів для затягування початку закупівель.

Всього в 2021 році на закупівлю ліків та медзасобів за бюджетною програмою «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру» передбачено асигнувань у сумі 10,3 млрд грн.

МЗУ доручено закупівлі 530 номенклатурних позицій на 6,3 млрд грн. Нині погоджено документи для початку закупівельних процедур за 323 номенклатурними позиціями. Ці препарати закуповуватимуться за кількома напрямами. 22 квітня погоджено документи для 8-ми напрямів, 23 квітня чиновники погодили закупівлі ще за трьома напрямами, зокрема це доросла та дитяча онкологія. 27 квітня було також погоджено великий блок медичних виробів за напрямами серцево-судинні захворювання, а 30 квітня – за напрямами дитяча гемофілія та легенева гіпертензія.

Нині, за даними системи Prozorro, МЗУ відкрило тендери за 109 позиціями на суму 2,3 млрд гривень, це лише близько половини від ухваленого обсягу, відзначають в МОЗ

Похожие материалы