Pfizer поставить в Україну додатково ще 10 млн доз вакцин

Pfizer поставить в Україну додатково ще 10 млн доз вакцин

Україні вдалось домовитись з компанією Pfizer про додаткові поставки вакцин від коронавірусу. Раніше було законтрактовано 10 млн доз препаратів, в ході переговорів вдалось збільшити обїеми поставок до 20 млн.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що нашій країні вдалось законтрактувати 10 додаткових мільйонів доз вакцин проти коронавірусу від американскьої компанії Pfizer. В укладеному раніше контракті йшла мова про 10 млн доз вакцини, які американська фармкомпанія поставить в Україну в 2021 році, новий контракт передбачає поставку ще 10 млн доз, таким чином, Pfizer за прямим договором, поставить в Україну не менше 20 млн доз своєї вакцини.

Контракт було підписано в ніч з 30 квітня на 1 травня, за умовами договору, до кінця 2021 року в Україну надійдуть 20 млн 1150 доз вакцин проти коронавірусної інфекції, вироблені Pfizer/BioNTech. Вартість контракту досі не розголошують. Раніше стало відомо, що контракт з Pfizer все ж не є прямим, він укладений через агентство Crown Agents, яке займається логістикою поставок та отримає за свої послуги не менше 1% від вартості контракту.

Згідно умов контракту, перші 500 тис доз вакцин надійдуть в Україну в травні-червні, 4,5 млн доз будуть поставлені до кінця третього кварталу, ще 15 млн – в четвертому кварталі 2021 року.

Похожие материалы