МОЗ заявляє про одразу два вітчизняні кандидати на вакцину проти коронавірусу

МОЗ заявляє про одразу два вітчизняні кандидати на вакцину проти коронавірусу

МОЗ черговий раз нагадало про проєкт розробки вітчизняної вакцини від коронавірусу. Виявляється, що нині одразу два кандидати на вакцину знаходяться на різних стадіях розробки.

На фоні нової хвилі обіцянок про створення української вакцини від коронавірусу, які знову почали роздавати МОЗ та Офіс Президента, в міністерстві заявили, що розробка вакцини триває. Нову заяву про хід розробки препаратів в Україні Степанов зробив в ході програми "Свобода слова".

Попри те, що експерти та чиновники неодноразово наголошували на тому, що в Україні немає необхідної для рохробки та створення сучасних вакцин інфрастуктури, такі проєкти якимось чином існують та просуваються.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов днями заявив, що одразу два кандидати української розробки знаходяться на ріхних етапах розвитку. Перша вакцина-кандидат нині знаходиться на стадії доклінічних досліджень, а друга – лише на етапі стабілізації лікарської форми. На жаль, жодних подробиць про перспективні препарати, як водиться, Степанов не надав.

Чиновник вкотре підкреслив, що наша держава не має необхідних технологій для розробки та виробництва вакцин. Для того. аби змінити цю ситуацію, Уряд виділив 100 млн грн на створення лабораторії, яка займатиметься розробкою вакцин нового покоління, в тому числі проти коронавірусу.

Степанов додав, що виділених коштів не достатньо, тож очевидно, що сумму видатків доведеться збільшувати. Жодних термінів готовності українських вакцин від коронавірусу міністр не озвучив, як і не розкрив даних про виробників чи розробників цих препаратів.

Похожие материалы