"Дарниця" приєдналася до Української асоціації бізнесу та торгівлі

"Дарниця" приєдналася до Української асоціації бізнесу та торгівлі

Вступ до UTBA дозволить компанії розширити співпрацю з європейським ринком та просувати власні препарати на ринку Євросоюзу.

Фармацевтична компанія "Дарниця" стала членом Української асоціації бізнесу та торгівлі (UBTA). Про це заявив голова ради директорів Darnitsa Group Дмитро Шимків, повідомляє Delo.ua з посиланням на прес-службу компанії.

За його словами, співробітництво "Дарниці" і UTBA дозволить розширити ділові контакти з європейськими бізнес-колами, а також сприятиме просуванню української фармпродукції на ринках Євросоюзу.

"Дарниця" – це європейська компанія, що працює відповідно до прийнятих в світі стандартів. Наша продукція відповідає сучасним вимогам європейської спільноти до лікарських засобів. Тому для "Дарниці" співпраця з UTBA відкриває додаткові можливості на шляху розширення міжнародного співробітництва з Євросоюзом, виходу на нові ринки з суворою системою регулювання, а також налагодження ділових контактів з європейськими бізнес-колами", – зазначив Шимків.

В рамках співпраці "Дарниця" приєдналася до галузевого діалогу з відкриття ринку ЄС для українських лікарських засобів, ініційованого UTBA. За участю представників Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, Торгового представника України, Міністерства охорони здоров'я та Державного експертного центру відбулося обговорення необхідності усунення подвійних перевірок українських виробників фармпродукції на відповідність вимогам Належної виробничої практики (Good manufacturing Practices, GMP) і взаємного визнання GMP-сертифікатів між Україною і державами-членами ЄС.

Нагадаємо, в лютому "Дарниця" стала учасником найбільшої світової організації фахівців з регулювання в сфері охорони здоров'я і супутніх товарів (лікарських засобів, медичних виробів, біопрепаратів і харчових продуктів) The Regulatory Affairs Professionals Society (RAPS).

Похожие материалы