Третина аптек в Києві може закритись до кінця локдауну

Третина аптек в Києві може закритись до кінця локдауну

Київ залишив більшість працівників аптек без спецперепусток для транспорту на час локдауну. Це може призвести до закриття аптек, заявили в АПАУ.

Директор Аптечної професійної асоціації України Володимир Руденко заявив, що КМДА провокує коллапс в сфері забезпечення ліками в Києві. Вся справа в тому, що на час локдауну в місті фактично закрили транспорт, лишивши змогу пересуватись тим, хто має спеціальні перепустки.

Аптеки подали в департамент транспорту КМДА, згідно оголошеної владою процедури, заявки на видачу спецперепусток для фармацевтів та провізорів, що мають працювати в аптечних закладах протягом локдауну. Однак, за словами директора АПАУ, влада видала лише третину від кількості перепусток, які просили аптеки. Це може призвести до того. що кожна третя київська аптека буде вимушена закритись до зняття локдауну, або послаблення транспортних обмежень.

Як зазначив Володимир Руденко, аптеки чудово розуміють. що кількість перепусток для Києва буде обмеженою, тому запити на їх видачу подавали лише для тих, хто реально необхідний в аптеці, виключивши зі списків технічний персонал та адміністративний персонал. Однак, навіть за таких умов отримати перепустки аптеки не можуть.

Якщо аптечні заклади закриються, це може призвести до коллапсу в сфері забезпечення населення ліками в умовах карантину. Такий сценарій не піде на користь ні містянам, ні аптекам, ні місцевій владі, впевнені в АПАУ.

З огляду на це, АПАУ закликає КМДА звернути увагу на працівників аптечних закладів, та видати необхідні перепустки, аби люди могли дістатись місць роботи.

Похожие материалы