"Дарниця" в 2021 році вивела на ринок 5 нових препаратів

"Дарниця" в 2021 році вивела на ринок 5 нових препаратів

За перший квартал поточного року "Дарниця" змогла вивести на ринок 5 лікарських засобів для лікування кардіологічних, неврологічних, гастроентерологічних та респіраторних захворювань.

Українська фармацевтична компанія "Дарниця" продовжує нарощувати темпи запуску на ринок нових препаратів. За перший квартал 2021 року компанія змогла вивести на ринок одразу 5 нових лікарських засобів. Останньою новинкою став препарат "Мемтек" (діюча речовина – мемантина гідрохлорид) для лікування деменції.

В "Дарниці" відзначають, що такі високі темпи випуску нових препаратів забезпечує цифрова трансформація, яку компанія продовжує реалізовувати протягом останніх кількох років.

Це зокрема і перехід на електронний документооблік та цифровізація фармацевтичного нагляду, діджиталізація процесів клінічних досліджень.

"Більше половини лончей відбуваються з випередженням, яке становить для різних продуктів від 1 до 3 місяців", – говориться в повідомленні прес-служба компанії.

Всього в 2021 році "Дарниця" планує вивести на ринок щонайменше 25 нових лікарських засобів, частина з яких розроблялась в партнерстві з європейськими фармацевтичними компаніями.

За період з 2015 по 2019 роки компанія вивела на ринок 50 нових фармацевтичних брендів, а інвестиції в R&D становили 1,1 млрд гривень.

Похожие материалы