Частка вітчизняних ліків на українському фармринку зросла за минулий рік на 13%

Частка вітчизняних ліків на українському фармринку зросла за минулий рік на 13%
  • Петр Багрий
    Президент ассоциации "Производители лекарств Украины"

Позиції українських фармкомпаній на вітчизняному ринку зміцнюються: в минулому році зросла як частка українських препаратів в структурі продажів, так і експорт препаратів за кордон.

Про зростання часкти вітчизняних ліків на українському ринку заявив під час прес-конференції президент асоціації "Виробники ліків України"(АВЛУ) Павло Багрій.

Він, зокрема, уточнив, що за рік, що минув, ми стали свідками зростання українського сегменту до позначки 41 млрд гривень. Окрім цього помітно також зростання експорту української фармацевтичної продукції на 7%.

Деталізуючи свою заяву, представник спільноти українських виробників ліків зауважив, що поряд із зростанням частки продажів препаратів, що використовуються для лікування COVID-19, продажі протизастудних препаратів, лікарських засобів, що використовуються у госпітальному сегменті, та препаратів для лікування розладів травлення зменшилися навпаки.

На думку експертів ринку, така ситуація пояснюється тим, що люди почали більш пильно дотримуватися правил гігієни рук і застосовувати засоби індивідуального захисту. Простіше кажучи, мити руки і носити захисні маски.

Похожие материалы