Перша партія вакцини CoronaVac вилетіла з Китаю в Україну

Перша партія вакцини CoronaVac вилетіла з Китаю в Україну

Перша партія китайської вакцини від коронавірусу, яку закупила Україна вже вилетіла з Піднебесної. Літак з препаратами має прибути в Бориспіль сьогодні.

Посольство України в Китаї сьогодні повідомило, що перша партія довгоочікуваної вакцини від компанії SinoVac нарешті вилетіла до України літаком. За даними МОЗ України ця поставка має налічувати 200 тис доз препаратів, решту доставлять пізніше.

Ця поставка має допомогти Україні продовжити вакцинацію громадян, враховуючи, що поставки індійської вакцини Covishield тепер затримаються на невизначений термін у зв'язку з забороною експорту препарату з Індії.

Після прибуття вакцин, вони мають пройти лабораторний контроль в ДЕЦ МОЗ України, лише після цього їх можна буде використовувати для вакцинації населення. За даними офіційного представника SinoVac в Україні – компанії "Лекхім", літак з вакцинами з Китаю спочатку буде направлений до Стамбулу, а вже звідти прибуде до аєропорту "Бориспіль", плановий час прибуття – 19.15 25 березня.

За словами ДП "Медзакупівлі України", "Лекхім" досі не сплатив штраф за затримку поставки вакцин, тож процес проходження лабораторного контролю може затягнутись. Крім того, компанія досі не надала супроводжувальних документів на вакцину. Без виконання цих вимог, вакцини не зможуть бути офіційно прийняті в Україні, їх не зможуть прийняти і в регіонах, бо це буде розцінюватись, як порушення закону.

Похожие материалы