Названа нова дата поставки китайської вакцини Sinovac в Україну

Названа нова дата поставки китайської вакцини Sinovac в Україну

МОЗ та "Лекхім" анонсували отримання першої партії вакцини CoronaVac на 25 березня.

Міністр охорони здоров'я України черговий раз анонсував отримання першої партії китайської вакцини від коронавірусу китайської компанії Sinovac. На цей раз Максим Степанов заявив, що перші дози препарату надійдуть в нашу державу 25 березня, аналогічну дату озвучила і прес-служба компанії-постачальника "Лекхім".

Це вже не перша затримкапоставки китайського препарату, спочатку вона мала надійти в Україну до 7 березня, згодом про перенос поставок заявили в "Лекхім", яка виступає постачальником препарату і є партнером Sinovac в Україні. Пізніше цей термін знову перенесли, відзначивши, що раніше другої половини березня препарат надійти не зможе.

МОЗ відреагувало на цю інформацію, заявивши, що дати поставок прописані в контракті на закупівлю вакцини, і "Лекхім" буде оштрафовано за зрив поставок. Точну дату надходження препаратів тоді не називали.

Нині початок поставок 25 березня також лишається під питанням, МЗУ поки не заявила про отримання підтвердження надходження вакцин від постачальника, відповідний запит журналісти "Громадського" направили днями чиновникам.

"Лекхім" обіцяє найближчим часом повідомити додаткові подробиці про конкретний час поставки та кількість вакцин, що приїдуть першою партією.

Досі Україна отримала лише 500 тис доз індійського аналогу вакцини AstraZeneca, попри заяви, що Уряду вдалось укласти попередны домовленосты з шыстьма фармацевтичними виробниками. Також досы не почались поставки вакцин за програмою COVAX.

Похожие материалы