Інноваційний препарат «Тожео СолоСтар» тепер можна використовувати для лікування дітей та підлітків із діабетом з 6 років

Інноваційний препарат «Тожео СолоСтар» тепер можна використовувати для лікування дітей та підлітків із діабетом з 6 років

Інсулін «Тожео СолоСтар» компанії Sanofi зареєстрований в Україні для лікування дітей з діабетом від 6 років, раніше препарат можна було застосовувати лише для лікування дорослих.

Інноваційний препарат Тожео СолоСтар (Toujeo SoloStar®) отримав реєстрацію в Україні для застосування у дітей. За результатами клінічного дослідження інсулін «Тожео СолоСтар» дозволений для лікування дітей та підлітків із цукровим діабетом від 6 років. Препарат розроблений для більш ефективного контролю рівня глюкози крові з меншим ризиком виникнення тяжкої гіпоглікемії у дітей, коли поточна терапія не дозволяє досягнути цільових показників компенсації цукрового діабету. Раніше в Україні препарат застосовувався лише для лікування дорослих.

Лікарський засіб Тожео СолоСтар – це базальний інсулін останнього покоління. В його основі лежить широко використовувана молекула (інсулін гларгін 300 Од/мл) з добре вивченим профілем безпеки. Компактне підшкірне депо препарату призводить до більш стабільного і тривалого фармакокінетичного/фармакодинамічного (ФК/ФД) профілю; знижує коливання глюкози протягом доби, тобто сприяє досягненню пацієнтом балансу між ефективністю та тяжкою гіпоглікемією.

Попри те, що базальний інсулін є основою лікування цукрового діабету протягом десятиліть, від 50 до 80 відсотків молодих людей у світі, які живуть з діабетом 1 типу, все ж потребують більше варіантів лікування, аби досягти оптимального рівня цукру крові. Досягти компенсації непросто під час підтримуючої терапії або титрації. В Україні близько 10 тисяч дітей із діабетом 1 типу, яким необхідне якісне лікування, адже в них попереду довге повноцінне життя. З появою базального інсуліну «Тожео СолоСтар» у практиці дитячого енодокринолога з’явився ще один надійний інструмент для контролю цукрового діабету у дітей від 6 років

Наталя Спринчук
Наталя Спринчук
Д.мед.н., професор кафедри ендокринології НМАПО імені П. Л. Шупика, зав. відділення дитячої ендокринної патології ДУ «Інститут ендокринології та обміну речовин ім. В.П. Комісаренка НАМН України»

Раніше «Тожео СолоСтар» був схвалений для лікування дітей FDA та EMA. Безпечність та ефективність препарату довели результати дослідження EDITION Junior, яке було частиною програми EDITION, серії клінічних досліджень III фази по всьому світу. «Тожео СолоСтар» порівнювали з інсуліном «Лантус® СолоСтар®» (інсулін гларгін, 100 ОД/мл).

Контроль рівня цукру в крові за допомогою «Тожео СолоСтар» був аналогічним дії «Лантус® СолоСтар®», але з більш сприятливим профілем безпеки. Інсулін «Тожео СолоСтар» також продемонстрував більш стабільний і передбачуваний глікемічний контроль, а також більш низьку індивідуальну варіабельність рівня цукру в крові, яка тривала понад 24 години у людей з цукровим діабетом 1 типу.

Найчастіше діти з цукровим діабетом 1 типу зіштовхуються із такими викликами як гіперглікемія (глікемія високого ризику), гіпоглікемія, варіабельність глікемії та низька прихильність до лікування. «Тожео СолоСтар» допомагає вирішити ці проблеми, зокрема:

  • Ефективно знижує HbA1c, зменшує ризик виникнення гіпоглікемій порівняно зі всіма іншими інсулінами, включно з аналогами останнього покоління.
  • Допомагає досягти стабільних показників рівня глюкози крові протягом 36 год.
  • Може вводитися за 3 години до чи 3 години після звичайного часу введення, що дає пацієнтам гнучкість та покращує прихильність до терапії.
  • Потрібна лише одна ін’єкція на день.

Сучасна інноваційна медицина відкриває доступ до якісних, безпечних та найбільш ефективних терапевтичних рішень. За допомогою таких препаратів як «Тожео СолоСтар», діти мають можливість вчасно почати ефективне лікування, уникнути можливих ускладнень в майбутньому – відтак, жити повноцінним та активним життям. Санофі завжди поруч зі своїми пацієнтами та допомагає їм отримати нові, якісні та безпечні можливості для лікування.

Алла Гонтар, директорка департаменту з медичних питань компанії Санофі в Україні

Окрім інноваційних терапевтичних рішень, вже більше 10 років Санофі в Україні, для якої пацієнти та їх безпека – ключовий пріоритет, ініціює та реалізовує соціальні ініціативи для дітей із діабетом, які є для них додатковою терапією, адже дитинство маленьких пацієнтів часто супроводжується стресом від щоденного контролю хвороби та ін’єкцій інсуліну.

Наразі Санофі реалізовує програму «Діабет. Допоможемо разом», спрямовану на підтримку пацієнтів з цукровим діабетом із різних куточків України. Компанія проводить освітню роботу, щоб допомогти людям із діабетом ефективно контролювати своє захворювання, досягати компенсації захворювання, а відтак почуватися добре, жити активним та повноцінним життям.

Похожие материалы