«Дарниця» першою з українських компаній увійшла до глобальної організації з регуляторних питань

«Дарниця» першою з українських компаній увійшла до глобальної організації з регуляторних питань

Українська фармацевтична компанія "Дарниця" першою з вітчизняних компаній доєдналась до найбільшої світової організації спеціалістів з регулювання у сфері охорони здоров'я та супутніх товарів The Regulatory Affairs Professionals Society (RAPS).

Фармацевтична компанія “Дарниця” стала учасником The Regulatory Affairs Professionals Society (RAPS) – найбільшої світової організації спеціалістів з регулювання у сфері охорони здоров'я та супутніх товарів (лікарських засобів, медичних виробів, біопрепаратів та харчових продуктів). Штаб-квартира RAPS розташована в США поблизу Вашинґтона з відділеннями та філіями по всьому світу.

В рамках участі в глобальній мережі “Дарниці” планує зосередитися на вдосконаленні та підвищенні стандартів підготовки документації, проведення клінічних випробувань, забезпечення якості і допуску препаратів в ринок та моніторингу їх застосування.

Олександр Торгун, директор з регуляторних питань фармацевтичної компанії “Дарниця: “В умовах надзвичайної ситуації у світовій системі охорони здоров’я, спричиненої пандемією COVID-19, спеціалісти з регуляторних питань в усіх країнах зіткнулися з новими викликами. RAPS володіє необхідними ресурсами для їх подолання і з приєднанням до глобальної мережі “Дарниця” отримала нові можливості для вдосконалення професійних компетенцій в цій сфері. Ми отримали додаткові інструменти, щоб розширювати доступність безпечних і ефективних лікарських засобів, зокрема, – через підвищення стандартів роботи в регуляторній сфері”.

Заснована в 1976 році, RAPS є некомерційною організацією, що розвиває професійні стандарти в сфері регулювання, проводить дослідження, сприяє обміну знаннями та налагодженню мережевих зв’язків, а також здійснює сертифікацію з питань регулювання (RAC).

Похожие материалы