Держлікслужба тимчасово заборонила продаж однієї серії «Пентаксиму»

Державна служба України з лікарських засобів тимчасово заборонила реалізацію і застосування медичного імунобіологічного препарату «Пентаксим» серії J 4032-1 виробництва ТОВ «Фармекс Груп» (фасування з форми in bulk фірми-виробника Sanofi Pasteur S.A. (Ф..

Державна служба України з лікарських засобів тимчасово заборонила реалізацію і застосування медичного імунобіологічного препарату «Пентаксим» серії J 4032-1 виробництва ТОВ «Фармекс Груп» (фасування з форми in bulk фірми-виробника Sanofi Pasteur S.A. (Франція). Про це сказано в розпорядженні Держлікслужби 27357-1.2/2.0/ 17-12 від 6 грудня.

Препарат є комбінованою вакциною для профілактики дифтерії, правця, коклюшу, поліомієліту і захворювань, викликаних Haemophilus influenzae типу b.

Випускається у вигляді суспензії для ін'єкцій у попередньо заповненому шприці по 0,5 мл і порошку Hib у скляному флаконі в блістері ПВХ 1.

Таке рішення прийняте у зв'язку з повідомленням про летальний випадок при застосуванні серії J 4032-1 «Пентаксиму».

Суб'єктам господарювання, які здійснюють реалізацію (торгівлю), зберігання і застосування лікарських засобів, необхідно невідкладно після одержання цього розпорядження перевірити наявність зазначеного вище імунобіологічного препарату серії J 4032-1.

У разі виявлення вжити заходів для вилучення з обігу шляхом поміщення в карантин.

«Фармекс Груп» (Бориспіль, Київська область) спеціалізується на фармацевтичній розробці лікарських засобів, виробництві фармацевтичних та імунобіотехнологічних препаратів, дієтичних продуктів.

Джерело: un.ua

Похожие материалы