Петро Порошенко підписав законопроект №6327 про «фінансові гарантії медобслуговування населення»

Петро Порошенко підписав законопроект №6327 про «фінансові гарантії медобслуговування населення»

Законопроект №6327 розробила команда Уляни Супрун та лобіювала у парламенті група екс-очільника ДУСі Сергія Березенка.

Під час робочої поїздки до Одеської області Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» (законопроект №6327).

Глава держави зазначив, що прийняття рішення про підписання Закону «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» є набагато складнішим і було не легким, адже є певні застереження.

«Для мене як для Президента це рішення не просте. Тим не менш, я прийняв рішення його підписати. І підписуючи його я підтримую необхідність реформ у сфері охорони здоров’я, важливість дотримання права кожного українського громадянина на якісну медичну допомогу», – сказав Петро Порошенко.

Президент застеріг, що у розрахунку тарифів і Уряд, і профільне міністерство мають бути обережними, щоб не порушити прав громадян і в той же час врегулювати бюджетні питання. «Я сьогодні направив листа нашому Уряду і попросив, щоб були розроблені ціла низка заходів, які не дадуть можливість порушити права громадянина. Ми маємо бути дуже уважними при розрахунку тарифів, з бюджетними видатками, щоб в решті-решт не опинитися в ситуації, коли «здачі не буде чим давати», обов’язково на законодавчому рівні забезпечити гарантії для того, щоб прийнятий Закон, який потребує копіткої щоденної роботи з його реалізації, в жодному разі не погіршив стан медичної допомоги для українців», – також наголосив він.

Відповіді на зазначені питання і пацієнти, і лікарі мають отримати вже найближчим часом після консультацій з місцевими органами влади, підкреслив Глава держави, зауваживши, що роз’яснювальна робота з лікарями має бути продовжена, а Закони у разі потреби – доопрацьовані.

Закон «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» передбачає зміну механізму фінансування надання медичних послуг і лікарських засобів за рахунок бюджетних коштів. Закон вступає в дію з 1 січня 2018 року поетапно.

Після підписання закону Президент також вручив сертифікати на санітарні автомобілі та медичну техніку та оглянув нове відділення невідкладної медичної допомоги смт Окни та ознайомився з роботою телемедичного устаткування.

Похожие материалы