У Києві викрито низку аптек, які незаконно реалізовували медичні препарати (+ОПЕРАТИВНЕ ФОТО)

У Києві викрито низку аптек, які незаконно реалізовували медичні препарати (+ОПЕРАТИВНЕ ФОТО)

За результатами обшуків, проведених в 5 аптечних пунктах м. Києва, житловому та офісному приміщенні, вилучено лікарські засоби на суму близько 5 млн грн, печатки фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку тощо.

Співробітники податкової міліції ГУ Державної фіскальної служби України у м. Києві викрили низку аптек, які незаконно реалізовували медичні препарати та вилучили лікарських засобів на суму близько 5 млн грн.

В рамках розслідування кримінального провадження за ч.2 ст. 205 КК України встановлено, що у 2016-2017 роках на території м. Києва групою осіб створено низку фіктивних підприємств з метою прикриття незаконної діяльності при реалізації медичних препаратів у аптечних пунктах.

Зловмисники реалізовували наркотичні та психотропні лікарські засоби, які частково заборонені Міністерством охорони здоров’я України та підлягають продажу виключно при наявності рецепту лікарських закладів. Окрім того, фігуранти здійснювали реалізацію лікарських засобів із вичерпаним строком придатності без надання фіскального чеку.

За результатами обшуків, проведених в 5 аптечних пунктах м. Києва, житловому та офісному приміщенні, вилучено лікарські засоби на суму близько 5 млн грн, а також готівкові кошти у сумі 21 тис. грн та 3 тис. доларів США, печатки фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку, носії інформації, мобільні телефони, первинні фінансово-господарські документи та чорнову документацію. Слідство триває.

Похожие материалы