Ольга Богомолець розкрила подробиці роботи з доопрацювання «сирих» законодавчих ініціатив МОЗ України

Ольга Богомолець розкрила подробиці роботи з доопрацювання «сирих» законодавчих ініціатив МОЗ України

Ольга Богомолець повідомила про результати першого засідання робочої групи з доопрацювання до другого читання законопроекту №6327.

Голова парламентського Комітету з питань охорони здоров’я, народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Ольга Богомолець повідомила про результати першого засідання робочої групи з доопрацювання до другого читання законопроекту «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» (реєстраційний номер 6327).

За словами голови комітету, усі правки умовно можна розділити на чотири основні блоки:

  • співоплата за медичну послугу;
  • перелік гарантованого державою пакету медпослуг;
  • Національна служба здоров’я;
  • медичне страхування.

«Наразі, у членів робочої групи є узгоджена позиція щодо необхідності виключення з тексту законопроекту норми про співоплату медичних послуг. Обговорювали й чи доцільно прописувати створення Національної служби здоров’я на рівні закону, чи достатньо буде рішення Уряду, як це, зазвичай, відбувається при створенні нового центрального органу виконавчої влади», – зазначила Ольга Богомолець на своїй сторінці у Facebook.

Ольга Богомолець висловила впевненість, що спільно народні депутати зможуть підготувати закон, який буде, в першу чергу, захищати права простих українців.

«До речі, медична реформа в Україні стартувала ще у квітні, з ухвалення закону № 2002-VIII про автономізацію медичних закладів. Цим законом Парламент відкрив міністерству дорогу до оплати за конкретно надану медичну послугу. Тепер медичні заклади, та зрештою й пацієнти, очікують від МОЗ чітко затвердженого переліку медичних послуг, які оплачуватиме з бюджету держава, а також калькуляцію цих витрат, щоб гроші змогли піти за пацієнтом. У зв’язку з необхідністю опрацювання неймовірно великої кількості правок, цього тижня робоча група збереться ще мінімум двічі – у середу та п’ятницю», – повідомила голова комітету.

Похожие материалы