Олег Мусій «забув» задекларувати 2 квартири (+ДОКУМЕНТИ)

Олег Мусій «забув» задекларувати 2 квартири (+ДОКУМЕНТИ)
  • Олег Мусий
    Заместитель главы Комитета Верховной Рады по вопросам здравоохранения

Екс-міністр та нардеп «забув» зазначити, що володіє однокімнатною квартирою у столичній новобудові, а його дружина є власницею елітної нерухомості в Дарницькому районі.

У декларації за 2016 рік народний депутат Олег Мусій показав квартиру в Червонограді, гараж і 55% квартири в Києві. При цьому нардеп «забув» зазначити, що володіє однокімнатною квартирою у столичній новобудові, а його дружина є власницею елітної нерухомості в Дарницькому районі, повідомляє відомий активіст та незалежний журналіст Андрій Дзиндзя.

Перша «забута» нерухомість Мусія знаходиться у столичній новобудові 2010 року на вулиці Олени Пчілки, 6.

Перші напади деклараційного склерозу щодо цієї квартири в Олега Мусія можемо помітити ще в документах 2013 — 2014 років. Зверніть увагу, тут нардеп записує квартиру площею 58 квадратів у розділ «Майно, що перебуває у власності, в оренді чи в іншому праві користування членів сім'ї декларанта».

Щоправда витяг з реєстру нам говорить, що Олег Мусій є єдиним повноправним власником цієї нерухомості з 2011 року і про жодних членів родини тут не йдеться. Ну що ж, буває, забув. У деклараціях за 2015—2016 роки про цю нерухомість взагалі жодної згадки — склероз прогресує!

«Забув» нардеп і про квартиру дружини в елітній столичній новобудові 2009 року на Бориспільській, 6.

Зверніть увагу, Храновська Наталя Миколаївна зазначена єдиним повноправним власником цієї квартири з 2010 року. Жодних часток чи співвласників. Але, якщо вірити декларації Мусія за 2016 рік, у власності дружини перебуває лише 55% квартири площею 93,7 квадратів, причому набуття права власності тут датується 2000 роком. При цьому квартир відповідного декларації розміру у вказаному будинку на Бориспільській просто немає.

Не здивуюсь, що у декларації мається на увазі інший об’єкт нерухомості, власником якого насправді є теща Мусія, Храновська Ніна Гаврилівна, яка фігурує в декларації нардепа за 2015 рік і містичним чином зникає у 2016-ому.

А ось що потрапило до декларації депутата.

До 2015 року у власності родини Мусія перебувала ще й двокімнатна квартира у столичній новобудові 2009 року на проспекті Валерія Лобановського (раніше Червонозряний), 6-Г. Якщо вірити декларації нардепа, у 2015 році нерухомість була продана Ярі Юлії Андріївні за 1,8 млн грн. Усю цю суму готівкою (!) нібито одержала дружина Мусія, Храновська Наталя.

У 2016 році Мусій також придбав за 208 тисяч гривень однокімнатну квартиру у старенькій 4-поверховій будівлі в Червонограді.

Цікавий такий контраст із прихованою столичною нерухомістю, вам не здається? Але ще більший контраст, як на мене, складає елітна нерухомість, що її приховав Мусій від декларування при відсутність відповідних джерел прибутку.

За даними власного сайту Олега Мусія з 2001 по 2014 роки його діяльність була зосереджена навколо не прибуткових організацій та громадських об’єднань. Хоча, не здивуюсь, якщо справжні джерела прибутків Мусій і тут «забув» указати. Що ж, будемо сподіватись, такі провали в пам’яті не залишаться непоміченими, і компетентні органи допоможуть нардепу вилікувати деклараційний склероз.

Похожие материалы