Ірина Сисоєнко: За весь час Парламент прийняв лише три законопроекти в галузі охорони здоров’я

Ірина Сисоєнко: За весь час Парламент прийняв лише три законопроекти в галузі охорони здоров’я
  • Ирина Сысоенко
    Заместитель главы Комитета Верховной Рады по вопросам здравоохранения

Народний депутат звернулася до голови Парламенту з проханням внести до порядку денного законопроекти, що понад рік чекають прийняття в другому читанні.

Закони, які стосуються медицини та охорони здоров’я, практично не потрапляють до порядку денного Верховної Ради. На цьому наголошує народний депутат «Об’єднання «Самопоміч» Ірина Сисоєнко.

«За весь час роботи Парламенту VIII скликання в цілому прийняті лише три невеликі законопроекти, які стосуються охорони здоров’я. А смертність населення щороку збільшується», – зауважує Ірина Сисоєнко.

На засіданні погоджувальної ради народний депутат звернулася до голови Парламенту з проханням внести до порядку денного законопроекти, що понад рік чекають прийняття в другому читанні. Ідеться, наприклад, про проект закону №1164, який передбачає забезпечення справедливої оплати праці працівникам бригад екстреної медичної допомоги.

«Невже здоров’я людей менш важливе, ніж, наприклад, правоохоронна діяльність або закордонні справи, які, безперечно, є важливими. Однак при величезній смертності громадян України, я вважаю, ми маємо вміти визначати пріоритети», – певна Ірина Сисоєнко.

Похожие материалы