Донецька ОДА закупила у фірми-«прокладки» томографи на 90 млн грн

Донецька ОДА закупила у фірми-«прокладки» томографи на 90 млн грн

Тендер на постачання медичного обладнання виграла компанія «Протек Солюшинз Україна».

Департамент охорони здоров’я Донецької обласної державної адміністрації 8 червня за результатами тендеру акцептував пропозиції ТОВ «Протек Солюшинз Україна» щодо постачання томографів загальною вартістю 89,66 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Документацією конкурсних торгів передбачено постачання п’яти 16-зрізових комп’ютерних томографів загальною вартістю 49,84 млн грн. Розрахунки показують, що вартість одного томографа склала 9,97 млн грн.

Закуплені Донецькою ОДА томографи будуть поставлені до комунальних лікарень у містах Констянтинівка, Волноваха, Селидове та Добропілля, а ще до лікувального закладу в смт Велика Новосілка.

Також фірма поставить до КЗ «Міська лікарня №5 м. Маріуполя» магнітно-резонансний томограф вартістю 39,82 млн грн. На торгах із закупівлі цього томографа конкурсний комітет відхилив пропозицію ТОВ «Глобалмедгруп», яке пропонувало поставити обладнання дорожче від переможця на 0,1%. Пропозиція була відхилена через відсутність копії посвідчення сервісного інженера на право роботи в електроустановках напругою до 1000 В. Фірма фігурує у кримінальному провадженні щодо завищення ціни на томограф для «Бази спеціального медичного постачання» у Дніпропетровську.

Єдиним допущеним конкурентом ТОВ «Протек Солюшинз Україна» на торгах по обом лотам стало ТОВ «Укрмедресурс», пропозиції якого були на 0,3-0,4% дорожчими. Це підприємство належить німецькій компанії «Сканмед медікал еквіпмент енд сеппорт».

Власником української фірми «Протек Солюшнз Україна» є однойменна датська компанія, прописана в Копенгагені за адресою масової реєстрації по вул. Ніброгейд, 18. Кінцевим бенефіціаром значиться литовська фірма «Протек Солюшнз К/С» Масенаса Арунаса. За даними ЗМІ, останній очолює 99 датських компаній.

Директором української фірми є Олександр Єзерський. До 2013 року компанія мала назву «Медлабпроект», а ще раніше – «Аурум Лаб». Тоді власниками були Наталя Тугай і Роман Кубко, який нині володіє ТОВ «Хімлогістика».

Із 2013 року «Протек Солюшнз Україна» виграла тендерів на 128,84 млн грн.

У квітні компанія «Протек Солюшинз Україна» уклала з Міністерством оборони угоду про постачання двох схожих томографів за ціною 12,38 млн грн за штуку.

Похожие материалы