АМКУ виявив завищення цін на ліки в аптеках Житомирської області

АМКУ виявив завищення цін на ліки в аптеках Житомирської області

Антимонопольний комітет надав рекомендації вжити заходи щодо встановлення роздрібних цін на ліки на економічно обґрунтованому рівні.

Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України провело дослідження ринку послуг з організації роздрібної торгівлі лікарськими засобами в Житомирській області.

Про це повідомляє прес-служба відділення.

«У ході дослідження відділенням виявлено ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з організації роздрібної торгівлі лікарськими засобами шляхом встановлення таких цін реалізації товару, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку. Так, приватним підприємством «Нікон» встановлено економічно необґрунтовані роздрібні ціни на лікарський засіб «Галстена» краплі 50 мл у флаконі за рахунок підвищення торгівельних надбавок. Крім того, підприємство Новоград-Волинської центральної міської районної аптеки №217 встановило економічно необґрунтовані роздрібні ціни на лікарські засоби «Флоксал» 0,3% 5,0 та «Бісептол 480» №20», – інформує прес-служба.

З метою припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, та усунення причин виникнення і наслідків цих дій, адмінколегія обласного відділення Антимонопольного комітету надала ПП «Нікон» та підприємству Новоград-Волинської центральної міської районної аптеки №217 рекомендації вжити заходи щодо встановлення роздрібних цін на ліки на економічно обґрунтованому рівні та повідомити про результати розгляду рекомендацій.

Похожие материалы