На Міністра охорони здоров’я хочуть звалити функцію силового відомства – депутат БПП

На Міністра охорони здоров’я хочуть звалити функцію силового відомства – депутат БПП

Депутат вважає, що звільняти Квіташвілі не можна, поки не будуть розкриті корупційні схеми і доведені до кінця розпочаті справи.

Змінювати Міністра охорони здоров’я Олександра Квіташвілі не можна, допоки не будуть розкриті корупційні схеми і доведені до кінця розпочаті справи. Про це під час засідання Комітету з питань запобігання і протидії корупції заявив народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Олег Барна.

"Я вважаю Міністра Олександра Квіташвілі одним з небагатьох порядних людей у відомстві охорони здоров’я, який може розповісти правду, так як він є незалежним від різних політичних сил та депутатів", – додав він.

"Проблема охорони здоров’я є дуже серйозною, як і будь-якої галузі, так як керівні посади занадто політизовані. Тому який може бути порядок в медичній галузі, як і будь-якій, коли міністри змінюються через кожні півроку при найменшій зміні політичної ситуації. Це просто хаос, а в хаосі легко приховати безлад. Ситуація є прикладом того, як політичні сили, змінюючись при владі, на всі посади "клали" своїх вірних ставлеників, звільняючи професіоналів, які служили не режиму, а державі та народу. "Доставилися" до того, що немає кому працювати на державній службі", – сказав Олег Барна.

"Те, що окремі депутати вимагають від Квіташвілі негайного розкриття корупційних схем, значить, що на його місці має бути силовик, котрий ламатиме всіх через коліно. Адже розвінчування корупційних схем – це обов’язок силових відомств, а не Міністра Квіташвілі, котрий є порядною людиною, спеціалістом медичної сфери, а ми, депутати нашого антикорупційного комітету, повинні йому допомагати, а не байдуже спостерігати на свавілля фармацевтичних кланів", – наголосив народний депутат.

Похожие материалы