АМКУ заявляє, що не перешкоджає будівництву нового корпусу НДСЛ «Охматдит»

АМКУ заявляє, що не перешкоджає будівництву нового корпусу НДСЛ «Охматдит»

В АМКУ повідомили, що роблять усе можливе для найшвидшого та найефективнішого розгляду всіх поданих за останній період скарг на вже відому процедуру закупівлі.

З огляду на численні публікації в ЗМІ та резонанс у суспільстві, який викликало питання щодо будівництва нового корпусу НДСЛ «Охматдит», Антимонопольний комітет повідомляє, що Постійно діючою адміністративною колегією АМКУ з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель було зроблено все можливе для найшвидшого та найефективнішого розгляду всіх поданих за останній період скарг на вже відому процедуру закупівлі.

Так, 1 жовтня 2015 року відбувся розгляд скарги ТОВ «Стерилс» (надалі – Скаржник) щодо встановлення ДП «Укрмедпроектбуд» (надалі – Замовник) дискримінаційних вимог у документації конкурсних торгів на закупівлю – «Роботи з будівництва сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

29 вересня 2015 року Колегією було прийнято до розгляду зазначену скаргу та призупинено процедуру закупівлі на строк до винесення рішення за скаргою. На момент прийняття цього рішення в Колегії були відсутні підстави для залишення скарги без розгляду. Члени Колегії відразу звернулись до Замовника для отримання всіх необхідних документів, які надійшли до Комітету 30 вересня 2015 року. Враховуючи соціальну значимість предмету закупівлі терміновий розгляд скарги Колегією був призначений на 1 жовтня 2015 року.

Однак 1 жовтня 2015 року Колегією було прийнято рішення про перенесення розгляду скарги (за згодою сторін) у зв’язку з тим, що Замовник в найкоротший термін мав надати додаткові документи (технічне підтвердження наявності інших виробників обладнання, яке є складовою предмету закупівлі), необхідні для подальшого розгляду зазначеної скарги та прийняття обґрунтованого рішення.

Проаналізувавши отримані 7 жовтня 2015 року від Замовника необхідні матеріали, вже 8 жовтня Колегією було розглянуто скаргу та прийнято рішення відмовити Скаржнику в задоволенні скарги.

Похожие материалы