Профільний комітет Ради саботує реформу фінансування медзакладів – Сисоєнко

Профільний комітет Ради саботує реформу фінансування медзакладів – Сисоєнко
  • Ирина Сысоенко
    Заместитель главы Комитета Верховной Рады по вопросам здравоохранения

Сисоєнко зазначила, що єдина можливість для ухвалення закону – внесення його в зал без позитивного рішення профільного Комітету.

Депутати з Опоблоку та БПП саботують розглад законопроекту 2309а (щодо удосконалення законодавства з питань охорони здоров’я), який дає старт реформі системи управління державними так комунальними закладами охорони здоров’я.

Про це повідомила депутат фракції «Самопоміч», заступник голови Комітету з питань охорони здоров’я Ірина Сисоєнко.

“Це урядовий законопроект, який Міністр Квіташвілі готував разом із громадськими експертами кілька місяців і який є першим кроком реформування системи охорони здоровя – коли фінансування медзакладів здійснюватиметься не за принципом ліжко-місць, а за принципом наданих пацієнту послуг”, – зазначила вона.

Депутат повідомила, що в середу, на засіданні Комітету з питань охорони здоров’я, представниками Опоблоку розгляд цього важливого законопроекту було зірвано.

“Поки цей закон не буде ухвалено, ми не можемо навіть говорити про страхову медицину, про підвищення якості надання медичних послуг і збільшення заробітної платні медпрацівникам. Він не змінює форм власності медзакладів, але змінює систему їх фінансування”, – пояснює нардеп.

Сисоєнко зазначила, що єдина можливість для ухвалення цього закону – внесення його в зал без позитивного рішення профільного Комітету.

“Ми закликаємо керівництво коаліції це зробити і розраховуємо на підтримку залу”, – зазначила вона.

Похожие материалы