Для звільнення ліків та медвиробів для потреб АТО від ПДВ потрібні урядові обсяги й перелік – ДФС

Для звільнення ліків та медвиробів для потреб АТО від ПДВ потрібні урядові обсяги й перелік – ДФС

У Державній фіскальній службі пояснили, починаючи з якої дати постачальники ліків і медвиробів застосовують пільгу, передбачену п. 32 підрозділу 2 р. ХХ ПКУ.

Державна фіскальна служба України надала роз'яснення з приводу того, коли постачальники лікарських засобів і медичних виробів зможуть застосовувати пільгу, передбачену п. 32 підрозділу 2 р. ХХ Податкового кодексу України.

З відповіддю служби можна ознайомитись на Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі Інформаційно-довідкового департаменту ДФС у підкатегорії 101.19.

Як пояснили податківці, операції з постачання та імпорту лікарських засобів і медичних виробів для потреб АТО поки що не звільняються від податку на додану вартість. Уряд досі не затвердив ані обсяги препаратів і виробів медичного призначення згідно з пп. «в» п. 193.1 Податкового кодексу України, ані перелік та обсяги ввезення на митну територію України ліків і медвиробів без їх державної реєстрації та дозвільних документів.

Тобто, медикаменти та медичні виробів для потреб АТО будуть звільнені від ПДВ із дати набрання чинності постановою(ами) Кабміну, якою(ими) будуть затверджені відповідні перелік та обсяги.

Похожие материалы