Міліція Львова викрила провізорів, які продавали наркотичні та психотропні препарати

Міліція Львова викрила провізорів, які продавали наркотичні та психотропні препарати

В аптеці можна було придбати наркотичні та психотропні ліки без рецепта.

Працівники міліції Львова під час санкціонованих обшуків у двох аптеках міста вилучили понад 5,5 тисяч таблеток, до складу яких входять наркотичні речовини, а також велику кількість порожніх упаковок та блістерів від них. Про це повідомили у прес-службі ГУМВС України у Львівській області.

Як зазначили правоохоронці, наприкінці січня до Шевченківського районного відділу міліції надійшла інформація від львів’янина та журналіста однієї з телерадіокомпаній Львова. Вони повідомили, що в аптеці, яка розташована на вулиці Грінченка, можна придбати наркотичні та психотропні препарати без рецептів.

"Заявники повідомили, що провізори дозволяють наркозалежним вживати придбані препарати у приміщенні аптеки і навіть дають запити їх водою", – розповіли в міліції.

Водночас оперативники Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків ГУМВС України у Львівській області від громадян отримали інформацію про зловживання провізорів аптеки, розташованої по вулиці Мельника.

Правоохоронці задокументували протиправні дії працівників обох аптек та звернулися до суду, щоб отримати ухвалу на проведення санкціонованих обшуків.

Під час обшуків у двох аптеках правоохоронці виявили та вилучили 5650 таблеток, до складу яких входять наркотичні речовини, а також велику кількість порожніх упаковок та блістерів від них.

За цими фактами було відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 320 (Порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів) та ч.1 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

Як повідомили у міліції, максимальне покарання за такі злочини передбачене у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Похожие материалы