У Львові аптека продавала кодеїновмісні лікарські засоби без рецепта

У Львові аптека продавала кодеїновмісні лікарські засоби без рецепта

Правоохоронці зазначають, що аптек, які продають кодеїновмісні ліки без рецепта, у Львові та області близько десяти.

Працівники Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків Львівської області минулого тижня провели обшук в одній із аптек Львова. В аптеці було виявлено та вилучено кілька упаковок психотропних лікарських засобів, зокрема таких як «Кодтерпін», та порожні бланки для рецептів із печатками лікаря.

Було порушено кримінальне провадження, повідомляє zaxid.net.

Як повідомили правоохоронці, вони мали попередню інформацію про те, що в аптеку за ліками часто навідувались місцеві наркомани, а продавала психотропні лікарські засоби без рецепта лише одна зміна провізорів. Правоохоронці вивчають матеріали та встановлюють осіб, які причетні до торгівлі.

«Нами на початку лютого було відкрите кримінальне провадження щодо незаконної реалізації таких медичних препаратів. Проведено обшук та добровільні видачі медикаментів від свідомих громадян, які засвідчили, що в аптеці продають відповідні медикаменти», – розповів в.о. начальника обласного УБНОНу Володимир Білоус.

«Буде проведено експертизу цих таблеток. У найкоротші терміни оголосимо підозру й ми будемо звертатись до Державної лікарської інспекції, аби повністю заборонити будь-яку діяльність у цій аптеці», – додав Білоус.

Також у міліції зазначили, що аптек, які продають кодеїновмісні лікарські засоби без рецепта, у Львові та області близько десяти.

Похожие материалы