Суд оштрафував «АІС-Столиця» на 6 млн грн за невчасну поставку МОЗу швидких

Суд оштрафував «АІС-Столиця» на 6 млн грн за невчасну поставку МОЗу швидких

Засновником «АІС-Столиця» є кіпрська компанія «Радолін Трейдінг Лімітед». Також «АІС-Столиця» входить до групи АІС народного депутата Дмитра Святаша.

Суд стягнув з Іноземного підприємства «АІС-Столиця» на користь Міністерства охорони здоров’я України 5,93 млн гривень штрафу і пені за невиконання умов договору понад 30 днів. Про це свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 13 січня 2015 року, пишуть «Наші гроші».

18 листопада 2013 року міністерство закупило у підприємства «АІС-Столиця» 103 автомобілі швидкої медичної допомоги та їх устаткування.

Наприкінці грудня МОЗ перерахувало компанії повну вартість автівок – 48,93 млн гривень, натомість «АІС-Столиця» мала поставити машини до кінця березня 2014 року. Однак у встановлений строк МОЗ отримало лише один автомобіль, а решту – лише наприкінці травня.

Суд стягнув з ІП «АІС-Столиця» 2,54 млн гривень пені та 3,39 млн гривень штрафу, оскільки це було передбачено договором.

У суді фірма «АІС-Столиця» просила зменшити розмір штрафних санкцій на 95%. Компанія посилалася на те, що прострочення поставки сталося з вини ТОВ «Грюнбау Борд України», яке в односторонньому порядку відмовилося від виконання взятих на себе зобов’язань щодо поставки дефібриляторів, якими повинні бути укомплектовані автомобілі.

Незважаючи на аргументи «АІС-Столиця», суд відмовився зменшити розмір штрафних санкцій на підставі норм Господарського кодексу, де прописано, що підприємства здійснюють свою діяльність на основі власного комерційного ризику.

Нагадаємо, що засновником ІП «АІС-Столиця» є кіпрська компанія «Радолін Трейдінг Лімітед». Крім того, «АІС-Столиця» входить до групи АІС народного депутата Дмитра Святаша. Засновниками компанії «Грюнбау Борд України» є В'ячеслав Плєханов і Віктор Кіптик. Останній також був одним із засновників фірми «Вектор Фарма», яка протягом 2012-2014 рр. виграла тендери Міністерства охорони здоров’я на 420,41 млн гривень. Екс-голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський пов’язує компанію «Вектор Фарма» з колишнім радником голови МОЗ Дмитром Підтуркіним та екс-головою тендерного комітету МОЗ Романом Богачовим.

Похожие материалы