Рівненський міський голова хоче закрити аптеку, яка продає кодеїн наркозалежним

Рівненський міський голова хоче закрити аптеку, яка продає кодеїн наркозалежним

Понад 20 тисяч доз вилучених кодеїновмісних препаратів без жодних документів суд постановив повернути аптечному закладу. Мер Володимир Хомко вимагає закриття наркоаптеки.

Однією з найбільших проблем міста Рівного міліціонери називають аптеку на Костромській, 5, де продають сильнодіючі лікарські препарати та препарати, які містять кодеїн. Понад 20 тисяч доз без жодних документів знайшли під час одного з обшуків, — повідомили в обласному управлінні міліції на сьогоднішньому засіданні міськвиконкому. А суд постановив повернути вилучені ліки назад — в аптеку.

Власник скандальної аптеки Юрій Мазепа вважає, що на нього зводять наклеп: "На території Костромської є чотири наркопритони. Я не відповідаю за те, що хтось десь купив і вживає. У мене все в порядку. Давайте вже за всіх тоді братися!"

"Давайте напишемо Авакову (міністру МВС — від редакції), щоб виділив міліції гроші на проведення тестів на наркотики. Що вам треба, щоб ви працювали ефективно?" — дивується міський голова Рівного Володимир Хомко. "Чи ми можемо всі разом закрити ту аптеку, щоб там наркомани зі всього району збираються. Для нас це діло честі — розібратися з цим питанням!"

Вказана аптека на Костромській діє з 2011 року. На неї уже неодноразово скаржилися мешканці будинків, розташованих неподалік, повідомляє видання "Рівне вечірнє".

Нагадаємо, у серпні 2014 року прес-служба Міністерства внутрішніх справ України повідомила, що під час санкціонованого обшуку в одній з аптек міста Рівне було виявлено та вилучено близько 20 тисяч доз кодеїновмісних препаратів. Правоохоронці проводили подібний рейд не вперше. Аналогічна аптека з таким же "напрямком роботи" стояла на тому ж місці, під керівництвом того ж директора, тільки з іншою назвою. Після проведення міліціонерами слідчих дій діяльність аптеки була припинена, але ненадовго. Вже близько року працює нова аптека, але за старим планом.

Похожие материалы