Подробиці штурму підпільного виробництва ліків у прикарпатському селі (+ВІДЕО ОПЕРАТИВНИКІВ)

Подробиці штурму підпільного виробництва ліків у прикарпатському селі (+ВІДЕО ОПЕРАТИВНИКІВ)

У приміщеннях фасували популярні медикаменти відомих марок.

Гуси та качки тут — для відводу очей. На фермі насправді вирощували коноплю. А крім неї, ще й фасували фальшиві ліки. Масштаби виробництва вразили навіть досвідчених правоохоронців.

Ферму у віддаленому прикарпатському селі брали штурмом на світанку.

За першими ж дверима — чотирнадцять спеціально обладнаних приміщень, де вирощували марихуану. Поруч із нарколабораторією правоохоронці виявили ще один цех. Тут фасували медикаменти.

Фальсифікат зі складу правоохоронці вивозять трактором. Ящики підробних медикаментів, рулони голограм, купа інструкцій та етикеток. На подвір’ї сільської ферми — десятки найменувань найпопулярніших ліків. Від грипу, тиску та серця. Бізнес, припускають правоохоронці, тут процвітав не один рік.

«Вони жили тут вахтовим методом, заїжджали на тиждень і тут жили, не виходячи з території. Місцеві жителі тут не працювали, лише заїжджі», — розповідає Роман Чекмарьов, начальник управління кримінальної поліції в Івано-Франківській області. Виробництво запустили немісцеві. Цю ферму орендували. Припускають — діяли не лише на Прикарпатті. Що саме фасували в упаковки з-під ліків, ще невідомо. Тривають експертизи. Де продавали, теж з’ясовують.

«При отриманні ліків кожен аптечний заклад повинен мати супровідні документи. Тому зараз ми будем вилучати. Ми будемо досліджувати, чи та чи інша серія поступала на територію України, чи той чи інший завод виробляв цю серію», — акцентує Надія Шпур, начальник Держлікслужби в Івано-Франківській області.

Фальсифікату вилучили на мільйони гривень. Підпільних фармацевтів та провізорів шукають. Їм загрожує до восьми років в’язниці.