З початку року CHMP схвалив шість нових препаратів

З початку 2014 року Комітет з лікарських засобів для застосування у людини (Committee for Medicinal Products for Human Use – CHMP) Європейського агентства з лікарських засобів (European Medicines Agency — ЕМА) рекомендував надати дозвіл на  маркетинг...

З початку 2014 року Комітет з лікарських засобів для застосування у людини (Committee for Medicinal Products for Human Use – CHMP) Європейського агентства з лікарських засобів (European Medicines Agency — ЕМА) рекомендував надати дозвіл на маркетинг шести новим препаратам.

Eperzan (альбіглютид) – препарат для лікування цукрового діабету II типу компанії «GlaxoSmithKline», який представляє собою антагонізм рецептора глюканоподібного пептиду-1. Цей лікарський засіб потрібно вводити пацієнтові з періодичністю один раз на тиждень.

Adempas (іиоцігуат) – препарат компанії «Bayer» для лікування пацієнтів із хронічною посттромбоемболічною легеневою гіпертензією, а також хворих з легеневою артеріальною гіпертензією. Ріоцігуат є першим стимулятором розчинної гуанілатциклази – новим класом сполук, які відіграють важливу роль у регулюванні судинного тонусу і допомагають знижувати артеріальний тиск.

Latuda (луразідон) — атиповий нейролептик компанії «Sunovion Pharmaceuticals» для лікування шизофренії.

Bemfola (фолітропін альфа) – r-hFSH-агглютиніну антирезус фолікулостимулюючий гормон компанії «Finox Biotech AG» для лікування безпліддя.

Крім цього, CHMP рекомендував надати дозвіл на маркетинг двом генеричним кандидатам в препарати: ривастигміну (rivastigmine) компанії «3M Health Care Ltd» (інгібітор ацетилхолінестерази, показаний для терапії хвороби Альцгеймера і деменції при хворобі Паркінсона) та золедроновій кислоті (zoledronic acid) компанії «Teva Generics» (для лікування остеопорозу та захворювання Педжета кістки).

У січні 2014 року CHMP прийняв 4 негативних рішення щодо надання дозволу на маркетинг. Серед таких препаратів опинилися Nerventra (призначений для лікування розсіяного склерозу), Reasanz (призначений для лікування гострої серцевої недостатності), Masiviera (призначений для лікування неоперабельного або метастатичного раку підшлункової залози) і Translarna (призначений для лікування м'язової дистрофії Дюшена).

Похожие материалы