Генпрокуратура: очолюване Мусієм міністерство створює загрозу життю та здоров'ю українських дітей

На закупівлю ліків для важкохворих дітей державою передбачено 225 млн грн, однак, дотепер МОЗ України не провело тендери із закупівлі цих препаратів на 2014 рік, що створює загрозу для життя і здоров’я дітей. Про такі результати прокурорських перевірок ..

На закупівлю ліків для важкохворих дітей державою передбачено 225 млн грн, однак, дотепер МОЗ України не провело тендери із закупівлі цих препаратів на 2014 рік, що створює загрозу для життя і здоров’я дітей. Про такі результати прокурорських перевірок повідомила начальник Головного управління захисту прав і свобод дітей Генеральної прокуратури Ірина Кучеріна.

«Ці гроші держава передбачила, однак для того щоб за них реально можна було б купити ці ліки, МОЗу потрібно провести тендери, визначити переможця з найкращою пропозицією, укласти з ним договір на закупівлю такого товару. Тобто саме через бездіяльність службовців міністерства діти не отримують життєво необхідних для них ліків», – сказала вона.

Крім цього, додала Ірина Кучеріна, під час перевірок з’ясувалось, що не забезпечується ефективне використання бюджетних коштів, не контролюється виконання договорів щодо постачання цієї продукції.

«Так, через бездіяльність міністерства не стягнуто штраф за невиконання договору з постачання препарату для лікування дітей вартістю 6,5 млн грн. Лише за втручання Генеральної прокуратури України штрафні санкції у сумі 108 тис грн відшкодовано до держбюджету», – повідомила начальник Головного управління.

Ірина Кучеріна також звернула увагу і на те, що, незважаючи на передбачені державою 290 млн грн на закупівлю вакцин, їх до цього часу не придбано, не забезпечено проведення обов’язкових профілактичних щеплень дітям.

На усунення зазначених порушень закону та прав дітей Генеральна прокуратура України внесла подання Міністру охорони здоров’я , яке наразі перебуває на розгляді.

Похожие материалы