Держлікслужба черговий раз пропонує визнавати зареєстровані ЄМА ліки

Державна служба України з лікарських засобів з метою підвищення рівня доступності лікарських засобів, які ліцензовані (зареєстровані) в ЄС, пропонує визнавати результати випробувань та експертиз, що вже були проведені при централізованій процедурі в Євр..

Державна служба України з лікарських засобів з метою підвищення рівня доступності лікарських засобів, які ліцензовані (зареєстровані) в ЄС, пропонує визнавати результати випробувань та експертиз, що вже були проведені при централізованій процедурі в Європейському агентстві з лікарських засобів (ЄМА). Це дозволить виключити дублювання в проведенні процедур експертної оцінки та випробувань з боку державного підприємства «Державний експертний центр МОЗ України».

Для цього Держлікслужба України розробила проект постанови Кабінету Міністрів України про внесення відповідних змін до Порядку державної реєстрації лікарських засобів. Прийняття даного проекту дозволить значно прискорити надходження на фармацевтичний ринок України інноваційних лікарських засобів, якість, безпека та ефективність яких підтверджена європейськими експертами та які вже використовуються пацієнтами 27 країн Євросоюзу.

Це дозволить забезпечити доступність до інноваційних лікарських засобів для українських пацієнтів одночасно з пацієнтами Європейського Союзу.

З лютого 2013 та впродовж 2014 року Держлікслужба України неодноразово зверталася до Міністерства охорони здоров’я України та Кабінету Міністрів України щодо підтримки даного проекту постанови, але питання досі залишається невирішеним.

Похожие материалы