Держлікслужба сподівається, що в Україні буде поновлено дію належної практики дистрибуції GDP ЄС

Починаючи з 2004 року, в рамках євроінтеграційних процесів та досягнення відповідності законодавства України в сфері обігу лікарських засобів та медичних виробів законодавству ЄС наша держава послідовно здійснює гармонізацію національного законодавства...

Починаючи з 2004 року, в рамках євроінтеграційних процесів та досягнення відповідності законодавства України в сфері обігу лікарських засобів та медичних виробів законодавству ЄС наша держава послідовно здійснює гармонізацію національного законодавства України із законодавством ЄС.

Основною метою імплементації європейського законодавства у фармацевтичній галузі було й залишається забезпечення вітчизняних пацієнтів такими ж якісними та безпечними ліками, які доступні мешканцям Європейського Союзу.

Одним із найбільш важливих напрямів євроінтеграції є імплементація в законодавство України вимог належних практик, які гарантують забезпечення пацієнтів якісними та безпечними ліками. Вони оновлюються в міру внесення змін до відповідних директив GxP ЄС.

Зокрема, це стосується належної практики дистрибуції (GDP) лікарських засобів, яка забезпечує якість лікарських засобів на етапі їх оптової реалізації.

Тому Держлікслужба України висловлює сподівання на те, що Міністр охорони здоров'я поновить дію Наказу МОЗ України від 05.02.2014 № 100 "Про внесення змін до Настанови "Лікарські засоби. Належна практика дистрибуції. СТ-Н МОЗУ 42-5.0:2008"" з тим, аби в Україні було знову поновлено дію сучасних європейських норм належної дистриб’юторської практики.

Нагадаємо, даний наказ було відмінено Наказом МОЗ України від 13.03.2014 № 180 "Про скасування деяких наказів Міністерства охорони здоров'я України та внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров'я України від 11 січня 2014 року № 23".

Похожие материалы