"Батьківщина" вимагає відставки Богатирьової і термінового розгляду звіту ТСК щодо зловживань Мінохорони здоров’я

Фракція "Батьківщина" вимагає від керівництва Верховної Ради терміново поставити на публічне обговорення звіт Тимчасової слідчої комісії з розслідування діяльності Міністерства охорони здоров'я.

Фракція "Батьківщина" вимагає від керівництва Верховної Ради терміново поставити на публічне обговорення звіт Тимчасової слідчої комісії з розслідування діяльності Міністерства охорони здоров'я. "Батьківщина" вимагає відставки міністра МОЗ Раїси Богатирьової. Про це сьогодні з трибуни у Верховній Раді заявив член ТСК з розслідування діяльності МОЗ, народний депутат фракції "Батьківщина" Павло Петренко.

За словами народного депутата, нині сфера охорони здоров'я в Україні перебуває в жахливому стані, що у своєму звіті констатувала профільна ТСК: "І в цій ситуації Міністерство охорони здоров'я переймається не здоров'ям громадян, а фактично здійснює корупційні схеми, які за масштабами прирівнюються до резонансних справ по "Лівелі".

Павло Петренко нагадав, що минулого тижня МОЗ при закупівлі автівок швидкої допомоги витратило близько 1 мільярда гривень, "з яких 200 мільйонів було фактично вкрадено": "При цьому машини були закуплені не у виробників чи великих дистриб’юторів, а у "компаній-прокладок" "АІС-Столиця", ПрАТ "Практика" та ТОВ "Ілатанмед". До того ж придбані машини із сумнівним китайським обладнанням".

"Хто буде нести відповідальність, якщо людина помре у цій швидкій допомозі, тому що відмовить, наприклад, прилад штучного дихання китайського виробництва? Якщо МОЗ думає, що ці гроші вони просто вкрали і несуть жодної відповідальності за те, що далі буде з цими сумнівними швидкими, – це не так", – підкреслив депутат.

"Крім цих грошей, на руках очільника МОЗ кров і сльози мільйонів українців, які фактично помирають, адже в них немає коштів на лікування", – наголосив Павло Петренко.

Водночас, за його словами, за привласнені МОЗом 200 мільйонів гривень можна було б дати шанс на життя як мінімум 300 дітям із пухлинами головного мозку чи вилікувати 2000 хворих на гепатит С: "За ці гроші можна було б придбати ще 400 швидких допомог, яких катастрофічно бракує регіонам".

Павло Петренко наголосив, що фракція "Батьківщина" вимагає відправити у відставку очільника Міністерства охорони здоров'я Раїсу Богатирьову. Окрім того, опозиція вимагає від керівництва Верховної Ради поставити на публічне обговорення звіт ТСК з розслідування діяльності Мінохорони здоров’я, "який апарат парламенту вже тривалий час в порушення Регламенту та норм законів не ставить до порядку денного".

Похожие материалы