Міліція почала справу через відмову керівників «Індару» інформувати про держзакупівлі

Міліція почала справу через відмову керівників «Індару» інформувати про держзакупівлі

Головне управління МВС у м.Києві внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань матеріали перевірки з приводу створення штучних перешкод службовими особами ПрАТ «Індар» роботі народного депутата Лесі Оробець. Дані про порушення справи внесено до реєст..

Головне управління МВС у м.Києві внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань матеріали перевірки з приводу створення штучних перешкод службовими особами ПрАТ «Індар» роботі народного депутата Лесі Оробець. Дані про порушення справи внесено до реєстру 14 серпня за номером 12013110020009797. Про це повідомив т.в.о. начальника ГУМВС Володимир Василишен у відповідь на запит народного депутата Віктора Чумака.

Леся Оробець вимагала від керівництва фармацевтичного підприємства «Індар» дані про те, які ліки з проданих держпідприємством на державних тендерах, є ліками власного виробництва, а які – імпортними.

Голова правління «Індару» Любов Вишневська відмовилась надати запитувану інформацію, порекомендувавши народному депутату звертатись у Міністерство охорони здоров’я.

Справу порушено за частиною 1 статті 351 Кримінального кодексу України – невиконання службовою особою законних вимог народного депутата України, депутата місцевої ради, створення штучних перешкод у їх роботі, надання їм завідомо неправдивої інформації. Відповідальність по цій статті становить штраф від ста до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

ПрАТ «Індар» у 2012 році повернулось у сферу управління МОЗ. Наглядову раду підприємства очолив Дмитро Політіко, однокурсник заступника міністра-голови тендерного комітету МОЗ Романа Богачова. Правління держпідприємства очолила Любов Вишневська, яка раніше позиціонувалась як представник комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я, очолюваного Тетяною Бахтєєвою.

Після цих призначень державний завод, який виготовляє виключно інсуліни для діабетиків, почав отримувати підряди МОЗ на постачання препаратів, які на заводі не виробляються – антиретровірусних та протитуберкульозних ліків, тест-смужок для глюкометрів. Відомо, що «Індар» напередодні тендеру придбав тест-смужки у англійської компанії Altona Trade Agency LLP, засновану двома белізькими оффшорами.

Нагадаємо, у липні Антимонопольний комітет України почав дослідження кількох тендерів за участі ПрАТ «Індар» для встановлення наявності ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Справа стосується тендерів, у яких єдиним конкурентом «Індару» було ТОВ «МВВ інвестментс». Засновниками фірми «МВВ Інструментс» були Яна Хейфец (Ізраїль) та киянин Борис Хейломський. Останній є батьком Олександра Хейломського, який є співзасновником фірми «Рідан» разом з Любов’ю Вишневською.

Джерело: nashigroshi.org

Похожие материалы