Святослав Ханенко: "Свобода" виступає за цивілізовану, прозору організацію системи забезпечення ліками населення"

5 серпня 2013 року народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Святослав Ханенко провів робочу зустріч із представниками асоціацій компаній-виробників лікарських засобів.

5 серпня 2013 року народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Святослав Ханенко провів робочу зустріч із представниками асоціацій компаній-виробників лікарських засобів.

Під час заходу йшлося про те, що брак системности та узгоджености у законодавчих актах, не прогнозована та раптова зміна правил діяльности в фармацевтичному сегменті охорони здоров'я шкодить як постачальникам ліків, так і їх споживачам. В європейських країнах зміні регуляторних актів передує тривале обговорення, новації вводяться поступово. В Україні ж вектори змінюються стрімко та не завжди логічно. Також учасники акцентували увагу на необхідности розробки нової редакції закону про лікарські засоби, проєктів законів про ліцензування лікарських засобів, про вироби медичного призначення.

Святослав Ханенко закликав співрозмовників активно долучатися до роботи над законопроектами задля поліпшення нормативної бази та досягнення балансу інтересів всіх учасників процесу.

"Партнерство має бути довгостроковим. Наше спільне завдання – зробити все для забезпечення населення України доступними і якісними ліками. Наша політична сила виступає за цивілізовану, прозору організацію системи забезпечення ліками в інтересах пацієнтів та медичних працівників. Ми також маємо мінімізувати корупційну складову у взаєминах державних посадовців і постачальників під час закупівлі ліків та виробів медичного призначення за бюджетні кошти. Знищити цей спрут можна лише передавши функції здійснення державних закупівель від МОЗ спеціально створеному національному агентству європейського зразка", – зазначив свободівець.

"В галузі охорони здоров'я опозиційна діяльність ВО "Свобода" є конструктивною. Я подавав сигнали до співпраці і Міністерству охорони здоров'я, і Державній службі з лікарських засобів. На жаль, робота ініційованої мною робочої групи в МОЗ поки що не виправдовує моїх сподівань, оскільки демонструються хибні підходи до зміни законодавства. Системного мислення я поки що не побачив", – додав Святослав Ханенко.

Націоналіст також наголосив, що лише консолідована, активно демонстрована громадська позиція об'єднань лікарів, медичних сестер, фармацевтів, пацієнтів може урівноважити намагання представників кланів замкнути на собі розподіл ресурсів у країні.

Похожие материалы