СБУ повідомила про неодноразові виявлення корупційних порушень з боку МОЗу

Служба безпеки України неодноразово виявляла факти корупційних правопорушень під час проведення міністерством охорони здоров’я державних закупівель товарів та послуг у 2011-2012 роках та вживала відповідні заходи реагування. Про це СБУ повідомила у...

Служба безпеки України неодноразово виявляла факти корупційних правопорушень під час проведення міністерством охорони здоров’я державних закупівель товарів та послуг у 2011-2012 роках та вживала відповідні заходи реагування. Про це СБУ повідомила у відповідь на депутатське звернення заступника голови фракції «Батьківщина» Андрія Іванчука.

Так, як йдеться у документі, у квітні 2012 року Головне слідче управління СБУ порушило дві кримінальні справи за фактами вчинення службовими особами МОЗу розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах на загальні суми понад 1,1 та 19,7 мільйонів гривень відповідно. На даний час досудове слідство триває.

Окрім цього, у грудні 2012 року слідче управління ГУ МВС України у місті Києві розпочало кримінальне провадження за фактом розтрати коштів держбюджету службовцями МОЗу та Державного українського об’єднання «Політехмед» на загальну суму понад 56 мільйонів гривень. Незаконно розтрачені кошти були виділені на закупівлю автомобілів швидкої медичної допомоги по програмі «Розвиток служби екстреної медичної допомоги у Вінницькій, Дніпропетровській та Донецькій областях та м. Києві».

Із огляду на це, комітет із питань економічної політики прийняв рішення про проведення 27 травня слухань на тему «Державні закупівлі у сфері охорони здоров’я».

Початок слухань о 15.00 за адресою: місто Київ, вул. Велика Житомирська, 11, кімната 304.

Похожие материалы