Андрій Пишний вимагає розслідувати факти закупівлі МОЗом машин швидкої допомоги за завищеними цінами

Народний депутат фракції «Батьківщина» Андрій Пишний вимагає від Генпрокуратури негайно провести досудове розслідування щодо нераціонального та неефективного використання державних коштів Міністерством охорони здоров’я при закупівлі автомобілів «Швидкої..

Народний депутат фракції «Батьківщина» Андрій Пишний вимагає від Генпрокуратури негайно провести досудове розслідування щодо нераціонального та неефективного використання державних коштів Міністерством охорони здоров’я при закупівлі автомобілів «Швидкої допомоги» у приватного підприємства ТОВ «КРАС».

Відповідне депутатське звернення Андрій Пишний направив генеральному прокурору України.

У зверненні депутат зазначив, що 2012 року було укладено договір між Міністерством охорони здоров’я України та приватною фірмою ТОВ «КРАС» на придбання 216 автомобілів «Швидкої допомоги» на суму 140 млн. грн. Згідно з умовами договору за кожен автомобіль МОЗ перерахував ТОВ «КРАС» 649 тиc. грн.

Натомість, як наголошується у зверненні, експерти оцінили машину з усім наявним у ній обладнанням у 465 тис. грн, тобто на 185 тисяч гривень дешевше.

«За висновками економічного та товарознавчого дослідження, які провів Київський науково-дослідний інститут судової експертизи, при закупівлі машин швидкої допомоги Міністерством охорони здоров’я у 2012 році Державний бюджет зазнав збитків на 56 мільйонів 619 тисяч 614 гривень», – наголосив Андрій Пишний.

Депутат нагадав, що згідно з законом про здійснення державних закупівель, закупівлі мають здійснюватися за принципами добросовісної конкуренції серед учасників, максимальної економії та ефективності використання коштів, відкритості та прозорості на всіх стадіях закупівель, недискримінації учасників, об'єктивної та неупередженої оцінки пропозицій конкурсних торгів та з запобігання корупційним діям і зловживанням.

Андрій Пишний вимагає від Генеральної прокуратури України провести перевірку виконання умов закону «Про державні закупівлі» при придбанні МОЗом автомобілів «швидкої» у ТОВ «КРАС», взяти під особистий контроль здійснення досудового розслідування нераціонального та неефективного використання державних коштів Міністерством охорони здоров’я та наявності корупційної складової у діях посадових осіб МОЗу при закупівлі автомобілів швидкої допомоги.

Похожие материалы